12 paprastų pyragų receptų namuose
Kiekviena mergina turėtų turėti bent kelis paprastus skanių tortų receptus, kad galėtų jais nustebinti savo svečius. Naminiai tortai visada skanesni už pirktinius, kainuoja pigiau ir yra lengvai pagaminami. Kai kurių tortų net nereikia kepti!
1. Oro stebuklų tortas
Šiam pyragui skirtų ingredientų visada turėsite šaldytuve. Tik valanda laisvo laiko ir neįtikėtinai lengvas ir erdvus desertas paruoštas!
Jums reikės:
- 4 kiaušinių,
- 1 puodelio cukraus,
- 4 šaukštų miltų,
- kepimo miltelių,
- kakavos,
- 1 šaukštelio vanilės,
- bananų ir pakelio grietinės.
Darbo eiga: Kiaušinius išplakite su 4 valg. š. cukraus, suberkite miltus, vanilę, kepimo miltelius ir išmaišykite. Iškepkite pyragą ir supjaustykite išilgai į tris ar keturis plonus sluoksnius. Išplakite grietinę su likusiu cukrumi. Sudėkite pyragą į grietinėlę ir plonus bananų griežinėlius.
2. Šokoladinis varškės pyragas
Vienas skaniausių ir kartu lengviausiai namuose pagaminamų tortų. Tokį skanėstą ne gėda dėti ant šventinio stalo!
Jums reikės:
- 200 ml šilto kefyro,
- 2 kiaušinių,
- po 1 puodelį miltų ir cukraus,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- 50 g kakavos,
- 40 ml augalinio aliejaus,
- žiupsnelio druskos.
Kremui:
- 350 g minkšto varškės sūrio,
- 1 pakelio grietinės,
- 180 g cukraus,
- vanilės.
Darbo eiga: Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir žiupsneliu druskos, supilti šiltą kefyrą ir rafinuotą sviestą. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsusį pyragą supjaustykite į tris plonas tortilijas. Sukurkite tortą tepdami kremą iš minėtų ingredientų, kuriuos gerai išplakite mikseriu.
3. „Queen” pyragas skubant
Tikram „greitam” tortui reikia daug darbo, tačiau gardų desertą galite pasigaminti vos per pusvalandį!
Reikės:
- 3 valgomųjų šaukštų skysto bičių medaus ir tiek pat cukraus,
- 2 kiaušinių,
- 2 puodelių miltų,
- 5 šaukštelio sodos,
- 600 ml grietinės ir ½ puodelio cukraus pudros.
Darbo eiga: Šakute arba plaktuvu suplakite medų su kiaušiniais ir cukrumi iki vientisos masės. Sumaišykite su kepimo soda ir miltais. Kepkite apvalioje kepimo formoje, kol iškeps. Tada medaus pyragą supjaustykite į tris, o gal net keturis plonus sluoksnius. Grietinę ir cukraus pudrą gerai išmaišykite ir, nelaukdami, kol atvės, užtepkite ant pyrago.
4. Naminis zefyrų debesų tortas
Šį greitai paruošiamą zefyrų pyragą lengva pagaminti, tačiau jis išeina labai skanus, švelnus ir purus, tarsi debesėlis!
Jums reikės:
- 5 kg geros kokybės zefyrų,
- 350 ml sutirštinto pieno,
- 300 g sausainių,
- 150 g bet kokių riešutų,
- saujos šviežių arba šaldytų aviečių,
- mėlynių,
- serbentų ir t. t.,
- 120 g sviesto.
Darbo eiga: supjaustykite zefyrus 1-1,5 cm storio griežinėliais. Ant plokščios lėkštės pabarstykite smulkintų sausainių ir kapotų riešutų, išdėliokite zefyrus, aptepkite sutirštinto pieno kremu, išplaktu su minkštu sviestu. Apibarstykite uogomis, sausainių trupiniais ir riešutais, tada zefyrais ir vėl kremu. Taip tęskite, kol baigsis maisto produktai.
5. Imbierinių meduolių pyragas be cukraus
Šis skanaus ir sotaus pyrago receptas išbandytas daugelio šeimininkių. Jų verdiktas: jį verta gaminti ir kuo dažniau!
Jums reikės:
- 400 g šviežių meduolių,
- 1 pakelio grietinės ir 2-3 prinokusių bananų.
Darbo eiga: Kiekvieną meduolį supjaustykite į 3 – 4 maždaug 0,5 cm storio gabalėlius. Bananus supjaustykite plonais griežinėliais. Tiesiog nupjaukite grietinės kampą, kad galėtumėte lengviau paskirstyti sluoksnius. Sudėkite tortą į tortinę. Uždėkite meduolių sluoksnį, aptepkite grietine ir paskleiskite bananus. Kitas meduolių sluoksnis, grietinė, vėl bananai.
6. Per 5 minutes iškepkite pyragą
Jei turite paslėpę krakmolingų sausainių ir stiklainį kondensuoto pieno, būtinai pagaminkite pyragą „Skruzdėlynas”, kurio nereikia kepti ir vargti su tešla!
Jums reikės:
- 550 g bet kokių sausainių,
- 1 skardinės sutirštinto pieno,
- poros šaukštų grietinės,
- riešutų ir šokolado gardžiam skoniui suteikti.
Darbo eiga: Sausainius supjaustykite iki stambių trupinių peiliu, kočėlu arba virtuviniu kombainu. Kondensuotą pieną suplakite su grietine. Sausainių gabalėlius sumaišykite su smulkintais riešutais ir grietinėle. Didelėje lėkštėje suformuokite krūvą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug valandai.
7. Naminis „Bounty” likerio tortas
Laukiate brangių svečių per šventes? Nustebinkite juos šiuo nuostabiai gardžiu naminiu pyragu, kurį taip paprasta pagaminti!
Jums reikės:
- po 1 puodelį miltų ir cukraus,
- 4 kiaušinių,
- 1 kildinimo priemonės,
- 3-5 valgomųjų šaukštų kakavos miltelių,
- 100 g kokosų drožlių,
- 2 valgomųjų šaukštų rafinuoto augalinio aliejaus,
- 5 skardinės sutirštinto pieno.
Darbo eiga: Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Į sausą mišinį po vieną įmuškite kiaušinius ir supilkite sviestą. Mišinį suplakite mikseriu. Kepkite 45 minutes. Perpjaukite pyragą į du sluoksnius. Aptepkite juos kokosų kremu, sumaišytu su kondensuotu pienu.
8. Crème brûlée tortas su traškiais sluoksniais
Šis tortas – tikras kulinarinis šedevras, kuriame dera biskvito švelnumas ir lengvumas su traškiu sluoksniu. Labai skanu!
Jums reikės:
Tortui:
- 9 kiaušinių baltymų,
- 8 valgomųjų šaukštų cukraus,
- 3 valgomųjų šaukštų miltų,
- 155 g riešutų.
Kremui:
- 9 kiaušinių trynių,
- 400 ml šviežio pieno,
- 200 g sviesto,
- 7 valg. š. cukraus,
- 3 valg. š. krakmolo,
- 1 pakelio vanilės.
Traškiam sluoksniui:
- 1 ryšulėlis 33 % grietinėlės,
- 150 g riešutų,
- 210 g cukraus,
- 2 valgomieji šaukštai išgryninto vandens.
Metodas: tešlą padalykite į tris dalis. Iš kiekvienos išminkykite tešlą ir iš karto siųskite į orkaitę kepti. Taigi, išplakite tris kiaušinių baltymus su cukrumi, suberkite riešutus ir miltus, išmaišykite. Tešla paruošta, ją galima pilti į formą.
Atskirai suplakite kiaušinių trynius, sumaišykite su krakmolu. Pieną, cukrų ir vanilę užvirinkite, tada supilkite krakmolo trynių mišinį. Užvirinkite kremą, atvėsinkite ir supilkite ištirpintą sviestą.
Dabar pagaminkite traškią būsimo pyrago dalį. Iš cukraus ir vandens pagaminkite karamelę, tada plonu sluoksniu supilkite ant silikoninio konditerinio kilimėlio. Kai sustings, susmulkinkite blenderiu. Išplakite grietinėlę iki kreminės konsistencijos, tada įmaišykite riešutus ir karamelės trupinius. Galite surinkti tortą – pakaitomis biskvitą, kremą, traškųjį kreminį sluoksnį.
9. Grietinės vaisių pyragas
Saikingai valgydami šį nepakartojamą želė tortą nepakenksite savo figūrai, bet suteiksite daug malonumo ir malonumo!
Jums reikės:
- 750 g prinokusių persikų,
- bananų,
- slyvų arba abrikosų,
- 1 pakelio grietinės,
- 1 puodelio cukraus,
- 260 ml išgryninto vandens,
- 40 g želatinos,
- 1 pakelio vanilės,
- 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių.
Darbo eiga: Želatiną sumaišyti su vėsiu vandeniu ir paruošti pagal instrukciją. Grietinėlę, cukrų ir vanilę sumaišykite mikseriu. Plona srovele įmaišykite želatiną ir plakite iki purumo.
Vaisius perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir apšlakstykite puseles citrinos sultimis. Kepimo formoje pakaitomis dėkite grietinės ir vaisių sluoksnius, kol baigsis produktai. Prieš patiekdami leiskite tortui visiškai sustingti šaldytuve.
10. Naminis rudens sonatos tortas
Neįtikėtinai švelnus pyragas, kuris taip pat yra sveikas, nes jo sudėtyje yra rudens karalienės – moliūgo!
Jums reikės:
- 260 g kepto moliūgo minkštimo,
- 2 kiaušinių,
- 100 ml rafinuoto augalinio aliejaus,
- 260 g miltų,
- 1 puodelio cukraus,
- 1 pakelio vanilinio cukraus,
- 15 g kepimo miltelių,
- 2 valgomųjų šaukštų citrusinių vaisių sulčių,
- po žiupsnelį druskos ir maltos ciberžolės.
Kremui:
- 1 pakelis plaktos grietinėlės,
- 6 valgomieji šaukštai cukraus pudros,
- keli šaukštai bet kokių vaisių ar uogų uogienės.
Darbo eiga: orkaitėje iškeptą moliūgo minkštimą sumaišyti su ciberžole, apelsinų arba mandarinų sultimis, sumaišyti blenderiu. Mišinį supilkite į su cukrumi išplaktus kiaušinius, suberkite augalinį aliejų, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Iškepkite du pyragus atskirai, padalydami tešlos tūrį per pusę. Tada atvėsinkite ir kiekvieną pyragą perpjaukite išilgai dar į dvi dalis. Kiekvieną sluoksnį aptepkite uogiene, plakta grietinėle ir cukraus pudra.