Jautienos guliašas
Paprastas jautienos guliašo su pomidorais ir grietine receptas.
Produktai
- Liesa jautiena – 800-900 g
- Pomidorai – 3-4 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Grietinė – 100-150 ml
- Druska – 1.5 arbatinio šaukštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 šaukštelio
Žingsnis po žingsnio receptas
- Paruoškite produktus.
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
- Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Mėsą sudėkite į 2 litrų talpos puodą. Į puodą su mėsa sudėkite svogūną. Supilkite aliejų. Kepkite ant didelės ugnies maišydami 5-8 minutes.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite žievelę. Paruoštus pomidorus smulkiai supjaustykite.
- Į mėsą su svogūnais sudėkite pomidorus, druską ir pipirus. Lengvai suplakite, kad viskas susimaišytų.
- Uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 minučių, kol mėsa suminkštės. Gamindami retkarčiais pamaišykite. Jei trūksta skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens.
- Guliašą galite virti mikrobangų krosnelėje. Norėdami tai padaryti, turite jį kepti uždengtą, „FRYING” režimu apie 40 minučių.
- Į patiekalą įpilkite grietinės, užvirinkite.
- Išjunkite ir palikite 5 minutes pastovėti uždengtą.
- Šis patiekalas skaniausias su virtų kiaušinių virtinukais, koše arba bulvių koše.