jautienos guliašas receptas

Jautienos guliašas

Paprastas jautienos guliašo su pomidorais ir grietine receptas.

Produktai

  • Liesa jautiena – 800-900 g
  • Pomidorai – 3-4 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Grietinė – 100-150 ml
  • Druska – 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 šaukštelio

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Paruoškite produktus.
  2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
  3. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  4. Mėsą sudėkite į 2 litrų talpos puodą. Į puodą su mėsa sudėkite svogūną. Supilkite aliejų. Kepkite ant didelės ugnies maišydami 5-8 minutes.
  5. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite žievelę. Paruoštus pomidorus smulkiai supjaustykite.
  6. Į mėsą su svogūnais sudėkite pomidorus, druską ir pipirus. Lengvai suplakite, kad viskas susimaišytų.
  7. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 minučių, kol mėsa suminkštės. Gamindami retkarčiais pamaišykite. Jei trūksta skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens.
  8. Guliašą galite virti mikrobangų krosnelėje. Norėdami tai padaryti, turite jį kepti uždengtą, „FRYING” režimu apie 40 minučių.
  9. Į patiekalą įpilkite grietinės, užvirinkite.
  10. Išjunkite ir palikite 5 minutes pastovėti uždengtą.
  11. Šis patiekalas skaniausias su virtų kiaušinių virtinukais, koše arba bulvių koše.

Parašykite komentarą