RAUDONOS ŽUVIES SŪDYMAS SAUSUOJU BŪDU NAMUOSE
Paprastas sūdytos raudonos žuvies paruošimas. Visi žino apie raudonos žuvies naudą. Ir daugelis žmonių mėgsta sūdytą raudonąją žuvį. Tokią žuvį paprasčiau ir greičiau nusipirkti parduotuvėje, tačiau patikimiau ir skaniau ją pasigaminti namuose patiems. Be to, sūdytos žuvies receptas, kurį siūlau, nereikalaus neįprastų ingredientų ir įgūdžių. Skanią žuvį galima sūdyti tiesiog sūdant, naudojant tik druską ir cukrų. Rezultatas – labai skanus ir sveikas užkandis.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- raudona žuvis (filė) – 500 g
- Druska – 1 valgomasis l
- Cukrus – 1 valgomasis l
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Paruoškite nurodytus produktus raudonajai žuviai sūdyti. Aš sūdyti rausvąją lašišą, bet tuo pačiu principu galite sūdyti ir lašišą, kuoją. Sūdysime sausuoju būdu, t. y. nenaudodami jokio skysčio. Paprasčiausias variantas – druska ir cukrus. Įvaldę šį pagrindinį receptą, galite eksperimentuoti pridėdami įvairių prieskonių. Druską šiame recepte geriau imti akmeninę su stambiais kristalais. Ruošiant patiekalus, geriau imti stiklinę.
- Sūdant žuvį, ypatingą dėmesį reikėtų skirti pačiai žuviai. Geriau imti šviežią žuvį. Ji turėtų būti su visa blizgančia oda, skaidriomis akimis. Neturėti pašalinio nemalonaus kvapo. Žuvį nuvalykite nuo žvynų, nuplaukite, išdarinėkite ir nusausinkite servetėlėmis arba rankšluosčiu. Tada aštriu peiliu atsargiai atskirkite filė nuo kaulo, nepažeisdami minkštimo vientisumo. Kad būtų patogiau, filė galima supjaustyti į kelis didelius gabalus. Atskirame dubenyje sumaišykite druską ir cukrų.
- Paruoštą raudonosios žuvies filė sudėkite į paruoštus indus. Tolygiai ir gausiai paskirstykite mišinį ant žuvies gabalėlių (pabarstykite ir išlyginkite pirštais iš abiejų filė pusių). Uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą. Kurį laiką pastovėjusi žuvis išskirs sultis, jas reikės nusausinti, kad filė išlaikytų elastingumą. Žuvį taip pat galite šiek tiek paspausti, kad būtų patikima sūdyti.
- Norint gauti lengvai sūdytą žuvį, pakanka vienos dienos, kuo ilgiau žuvis bus sūdyta, tuo labiau ji bus sūdyta: vidutinio sūdymo – 2 dienos, stipraus sūdymo – 3 dienos. Kai tik nuspręsite nustoti sūdyti žuvį, reikia ją išimti iš indo, pamirkyti servetėlėmis ir aštriu peiliu atsargiai atskirti filė nuo odos. Supjaustykite porcijomis ir sudėkite į indą sandariu dangčiu, padėkite į šaldytuvą. Ilgai laikyti žuvies nerekomenduojama.