Šiandien siūlau pagal šį paprastą receptą išsikepti vyšnių pyragą popietės arbatai orkaitėje. Jis gaminamas iš įprastų ingredientų, yra švelnus, skanus ir labai kvapnus. Jei vyšnios rūgščios, prieš patiekdami galite jas apibarstyti cukraus pudra. Šis pyragas atrodo puikiai, nors jį pagaminti paprasta ir gana greita, tačiau ilgiausias žingsnis – pašalinti vyšnių kauliukus.
Sudedamosios dalys
Norėdami orkaitėje pasigaminti gardų vyšnių pyragą, turėsite:
- cukraus – 70 g (tešlai) + 30 g (vyšnioms apibarstyti);
- ekstra klasės miltai – 150 g
- vištienos kiaušinis (didelis) – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis
- kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
- vanilinas – 0,5 paketėlio;
- vyšnių (aš gaminau su šviežiomis vyšniomis, galite naudoti ir šaldytas) – 120-150 g;
- kepimo aliejaus (formelėms sutepti) – 1 šaukštelis;
- cukraus pudros (jei reikia).
Maisto gaminimo procesas
- Kiaušinius suplakite su plaktuvu ir druska.
- Įmaišykite cukrų ir vanilę.
- Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite vientisą, glotnią tešlą, panašią į tirštą grietinės masę.
- Iš vyšnių pašalinkite kauliukus. Jei uogos užšaldytos, atšildykite jas ir nusausinkite skysčio perteklių.
- Nedidelę kepimo formą (aš turiu 22×15 cm dydžio formą) išklokite pergamentu ir šiek tiek patepkite augaliniu aliejumi. Tešlą paskleiskite ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite sluoksnį vyšnių.
- Ant vyšnių pabarstykite 30 g cukraus.
- Vyšnių pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes (paruoštumą tikrinkite mediniu pagaliuku – pradūrus paruoštą pyragą ant pagaliuko neturi likti tešlos pėdsakų).
- Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės. Leiskite labai skaniam ir kvapniam vyšnių pyragui atvėsti, supjaustykite jį gabalėliais ir patiekite prie arbatos. Šis paprastas receptas visada pavyksta, nes jame puikiai dera uogų rūgštumas ir sausainių tešlos saldumas. Mėgaukitės!