paprastas darzoviu troskinys

LENGVAS DARŽOVIŲ TROŠKINIO RECEPTAS

Šaltesnis oras reikalauja sočių patiekalų, o šis lengvas daržovių troškinys iš vieno puodo puikiai tinka lengvai vakarienei, kuri visiems patiks! Jis paruošiamas maždaug per 45 minutes, o jo sudėtyje yra daug šakninių daržovių ir lęšių, todėl šis vegetariškas troškinys yra labai sotus!

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 geltonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais
  • 1 puodelis griežinėliais pjaustytų morkų
  • 1 puodelis griežinėliais pjaustytų salierų
  • 16 uncijų Baby Bella grybų, perpjautų per pusę
  • 6 skiltelės česnako, plonai supjaustytos griežinėliais
  • 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų šalavijų
  • 2 valgomieji šaukštai miltų
  • ¼ puodelio balzaminio acto
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 16 uncijų mažų geltonųjų bulvių, perpjautų per pusę
  • 1 puodelis nevirtų suskaldytų raudonųjų lęšių
  • 1 (14,5 oz.) skardinė pomidorų padažo
  • 3 puodeliai daržovių sultinio
  • 2 lauro lapai
  • Druska
  • šviežių skaldytų pipirų

INSTRUKCIJOS

  1. Įkaitinkite aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies.
  2. Sudėkite svogūną, morką ir salierą, įberkite porą žiupsnelių druskos ir pipirų.
  3. Retkarčiais pamaišydami virkite 8 minutes.
  4. Sudėkite grybus, česnakus, čiobrelius, raudonėlius, šalavijus ir porą žiupsnelių druskos bei pipirų.
  5. Dažnai maišydami virkite 3-4 minutes.
  6. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų. Dažnai maišydami virkite 1 minutę.
  7. Į keptuvę įmaišykite balzaminį actą ir sojų padažą, kad nuvarvėtų, nuo dugno nugriebkite gardžius gabalėlius.
  8. Sudėkite bulves, lęšius, pomidorų padažą, sultinį ir lauro lapus, įberkite porą žiupsnelių druskos ir pipirų.
  9. Virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kad lęšiai nepriliptų prie keptuvės.
  10. Sumažinkite ugnį ir švelniai virkite 10-15 minučių arba kol bulvės bus minkštos. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  11. Papuoškite šviežiomis petražolėmis, patiekite su bulvių koše ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą