kalakutienos marinatas

Marinatas kalakutienai orkaitėje

Džiaugiuosi galėdamas pristatyti puikų marinatą kalakutui orkaitėje. Žinoma, marinatų yra daug, ir aš mėgstu su jais eksperimentuoti. Prieš pat Naujuosius metus susidūriau su marinato receptu, kurį iš karto norėjau išbandyti. Rezultatas man patiko, todėl nusprendžiau šiame marinate paruošti kalakutą Naujųjų metų stalui. Nuo to laiko jau kelis kartus tai gaminau, visada pavyksta puikiai, todėl nedvejodamas dalinuosi šiuo receptu su jumis. Galite marinuoti ir visą kalakutą, ir atskiras jo dalis. Priklausomai nuo paukščio dydžio, marinato kiekį reikėtų padidinti.

Ingredientai

  • Apelsinas – 1 vnt.
  • Vanduo – 200 ml
  • Cukrus – 2 šaukštai
  • Sojų padažas – 4 šaukštai
  • aštrių garstyčių – 1,5 valg. š.
  • Česnakas – 4 skiltelės
  • Druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimo procesas

  1. Norėdami marinuoti kalakutą kepimui orkaitėje, turite iš karto pasiruošti visus reikiamus produktus.
  2. Apelsinus reikia kruopščiai nuplauti šiltu vandeniu. Tada perpjauti skersai į 4 dalis, tada į gabalėlius.
  3. Apelsinų skilteles sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir užpilkite vandeniu.
  4. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite ir virkite 3 minutes. Tada sirupą atvėsinkite.
  5. Atskirame inde sumaišykite sojų padažą su garstyčiomis, česnaką išspauskite per presą.
  6. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
  7. Į dubenį su garstyčiomis, sojų padažu ir česnaku supilkite atvėsusį apelsinų sirupą. Taip pat reikės apelsinų griežinėlių.
  8. Marinatas kalakutienai orkaitėje paruoštas. Sudėkite bet kurias kalakuto dalis į formą. Supilkite paruoštą marinatą. Ant viršaus uždėkite apelsinų griežinėlių. Formą užtraukite plėvele ir 10-12 valandų siųskite į šaldytuvą. Per šį laiką porą kartų galite apversti paukštį, kad jis kuo geriau įsigertų į marinatą.
  9. Kalakutas prieš kepimą.
  10. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Uždenkite kalakutą folija ir kepkite 1,5 valandos. Tada nuimkite foliją ir paukštį apkepkite iki norimos spalvos plutelės.
  11. Štai toks apetitą žadinantis paukštis gavosi. Gero apetito!

Parašykite komentarą