Lengvas grybų sriubos receptas
Šilkinės švelnios konsistencijos grybų sriuba – tai paguodos maistas dubenyje, puikiai tinkantis šaltiems žiemos vakarams. Ant viršaus užberkite aukso spalvos keptų grybų ir apšlakstykite aliejumi – tai greita vegetariška vakarienė.
Ingredientai
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 smulkiai supjaustytas svogūnas
- 750 g kaštoninių grybų, supjaustytų griežinėliais
- 2 sutrintos česnako skiltelės
- 500 ml daržovių sultinio
- 100 ml pieno
- 2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
- šlakelis aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
Metodas
- Įkaitinkite aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir kepkite 5 min., kol pradės minkštėti. Sudėkite pievagrybius, padidinkite kaitrą iki stiprios ir kepkite 10 min., kol suminkštės ir taps auksinės spalvos, dažnai maišydami. Sudėkite česnakus ir virkite 1 min. Išimkite didelį šaukštą grybų ir atidėkite į lėkštę kaip garnyrą.
- Į keptuvę supilkite sultinį ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės.
- Grįžkite sriubą į puodą, supilkite pieną ir pašildykite. Jei sriuba labai tiršta, įpilkite daugiau vandens arba sultinio. Pagardinkite pagal skonį ir patiekite dubenėliuose, papuošę pasiliktais grybais, pabarstę petražolėmis ir apšlakstę alyvuogių aliejumi.
Daugiau sriubų receptų