Pančo medaus pyragas


Pančo medaus pyragas 🍯

Ingredientai:

  • 400 g kvietinių miltų
  • 200 g medaus
  • 150 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 1 a. š. soda
  • 1 a. š. cinamono
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • Šiek tiek druskos
  • 100 g riešutų (pvz., graikinių arba anakardžių)
  • 100 g džiovintų vaisių (pvz., razinų arba abrikosų)
  • Kreminė glaistymui (pvz., grietinėlė arba varškė)

Paruošimo eiga:

1. Pasiruoškite ingredientus 🍽️

Pradėkite nuo visų ingredientų suruošimo. Atminkite, kad kiaušiniai ir sviestas turi būti kambario temperatūros, tad juos išimkite iš šaldytuvo prieš pradėdami.

2. Medaus ir sviesto mišinys 🥣

Į vidutinio dydžio puodą dėkite sviestą, medų ir cukrų. Maišykite ant mažos ugnies, kol masė taps vientisa ir sviestas visiškai ištirps. Leiskite šiam mišiniui šiek tiek atvėsti.

3. Kiaušinių plakimas 🥚

Kitoje didelėje dubenyje suplakite kiaušinius. Kai medaus ir sviesto mišinys atvės, lėtai supilkite jį į kiaušinius, nuolat maišydami, kad nesukurtumėte kiaušinių omleto.

4. Miltų ir prieskonių papildymas 🌾

Į kiaušinių ir medaus mišinį suberkite miltus, sodą, cinamoną, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą.

5. Riešutai ir džiovinti vaisiai 🌰🍇

Susmulkinkite riešutus ir džiovintus vaisius. Į tešlą įmaišykite riešutus ir vaisius, kad suteiktumėte pyragui ypatingą skonį ir tekstūrą.

6. Kepimas 🍰

Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite pasiruošusioje 180 °C temperatūroje apie 40-50 minučių arba kol pyragas taps auksinės spalvos ir išsikeps. Patikrinkite su šakute – ji turi išeiti švari.

7. Atvėsimas ir glaistymas 🧊

Išėmus pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti formoje apie 10-15 minučių, tuomet perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti. Kai pyragas atvės, galite uždėti tepamą glaistą pagal savo pomėgį.

8. Patiekite ir mėgaukitės! 🎉

Patarimai: Pančo medaus pyragas skaniausiai skanus po kelių valandų arba kitą dieną, kai jis gerai „prigulė”. Papuoškite jį šviežiomis uogomis ar mėgstamais vaisiais.

Skanaus! 🥳

Parašykite komentarą