Iš tikrųjų traškūs orkaitėje kepti sparneliai

Iš tikrųjų traškūs orkaitėje kepti sparneliai

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
1,5 kg vištienos sparnelių, padalytų ir pašalintų galiukų, apie 18 sparnelių
1 valgomasis šaukštas miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
½ arbatinio šaukštelio prieskoninės druskos
½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
instrukcijos
Sparnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Paruoškite skardą, išklodami ją folija ir uždėdami ant jos kepimo groteles. Išpurkškite lentynėlę kepimo purškikliu.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus. Sumaišykite su sparnais ir sudėkite į paruoštą keptuvę. Palaikykite šaldytuve 30 minučių (arba iki 4 valandų) neuždengtus.
Įkaitinkite orkaitę iki 425 °F.
Dubenyje išmaišykite sparnelius su alyvuogių aliejumi (kad neliktų sausų miltų dėmių) ir grąžinkite atgal į paruoštą skardą.
Sparnelius kepkite 20 minučių, apverskite ir kepkite dar 15 minučių. Jei sparneliai rūksta, nuimkite foliją ir įdėkite naują. Kepkite, kol taps traškūs, ir, jei norite, apkepkite po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Apšlakstykite padažu arba patiekite su padažais.
pastabos
Sparnelius nusausinkite, nes dėl drėgmės jie garuoja (nėra traškūs).
Nepraleiskite poilsio laikotarpio, kad jie išdžiūtų ir iš odos pasišalintų drėgmė.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kad būtų šiek tiek traškūs, bet nekepti.
Dėkite ant kepimo skardos grotelių, kad aplink sparnelius cirkuliuotų oras.
Keptuvę išklokite folija, kad būtų lengviau išvalyti. Jei keptuvė pradeda rūkti nuo lašų, ant senosios folijos uždėkite naują folijos lakštą.
Jei norite, kad iškepti sparneliai būtų itin traškūs, apie 2 minutes padėkite juos po broileriu, kol odelės taps auksinės spalvos.

Tai tikrai geriausias keptų vištienos sparnelių receptas, kurie iš tikrųjų, tikrai, tikrai traškūs!

Nors daugelis vištienos sparnelių receptų būna sultingi, mums reikia, kad jie būtų nuostabūs ir su traškia odele! Šis būdas iš pradžių buvo pateiktas prieš daugelį metų mėgstamame medaus česnakų vištienos sparnelių recepte ir gali būti vartojamas su bet kokiu padažu (arba visai be padažo, pasirinkite patys)!

Patiekiami iš tikrųjų traškūs orkaitėje kepti sparneliai

Geriausias žaidimų dienos užkandis

Vištienos sparneliai yra tikras MVP, be jų neapsieina nė vienas susibūrimas!

Gamindama užkandžius, nuoširdžiai nemėgstu kepti, todėl stengiuosi to vengti. Mėgstu orkaitėje kepti sparnelius, bet dažnai į orkaitę jų netelpa pakankamai, todėl man reikėjo būdo, kaip iškepti tikrai traškius sparnelius.

Šie sparneliai yra švelnūs ir sultingi viduje, o išorė labai traški.

Paslaptis – lengvas padengimas (ir poilsio laikas). Į orkaitę įdėjus kepimo miltelius, odelė apskrunda ir išpurena mėsą, todėl sparneliai tampa itin traškūs!

Ingredientai ir variacijos

VIKRIUKO SPARNELIAI Įsigykite jau perpjautus sparnelius, kad juos pagamintumėte itin greitai. Jei sparneliai nesuskilę, nupjaukite būgnelius ir išmeskite galiukus.

APVALAS Pagrindiniam receptui tereikia paprasto traškaus apvalkalo ir šiek tiek druskos bei pipirų, tačiau į miltų apvalkalą galite įmaišyti kitų prieskonių. Mes mėgstame rančo padažą miltelių pavidalu, taco prieskonius arba paprastą česnakų ir Kajeno paprikų miltelių derinį, kad būtų šiek tiek aštriau.

Kaip kepti vištienos sparnelius

Sparnelius nusausinkite.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus (pagal toliau pateiktą receptą). Sumaišykite su sparnais.
Dėkite ant folija išklotos skardos ir laikykite šaldytuve 30 minučių (arba iki 4 valandų).
Kai sparneliai bus atšaldyti ir visiškai padengti, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iškepkite.
Iškeptus sparnelius galima patiekti kaip druskos ir pipirų sparnelius arba su mėgstamais padažais – nuo buivolų padažo iki naminio BBQ padažo.

Patarimai dėl traškiausių sparnelių

Sparnelius nusausinkite, nes dėl drėgmės jie garuoja (nėra traškūs).
Nepraleiskite ramybės periodo, kad sparneliai išdžiūtų ir iš odos pasišalintų drėgmė.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, kad sparneliai būtų šiek tiek traškūs, bet nekepti.
Dėkite ant kepimo skardos grotelių, kad aplink sparnelius cirkuliuotų oras.
Keptuvę išklokite folija, kad būtų lengviau išvalyti. Jei keptuvė pradeda rūkti nuo lašų, ant senosios folijos uždėkite naują folijos lakštą.
Jei norite, kad iškepti sparneliai būtų itin traškūs, apie 2 min. palaikykite juos po broileriu, kol odelės taps auksinės spalvos.

Parašykite komentarą