Orkaitėje kepta nototenijos žuvis

Labai skani žuvis su daržovėmis, grybais ir salierais, kepta orkaitėje. Baltoji žuvis yra nototenija. Jame yra labai mažai kaulų, o mėsa labai švelni ir skani.

Produktai Orkaitėje kepta nototenijos žuvis

Noteotenijos žuvis – 800 gr (7 vnt.).
Šampinjonai – 3 vnt.
Svogūnas – 1 vnt.
Morkos – 1 morka.
Salieras (stiebas) – 1 vnt.
Kietasis sūris – 50 g.
Druska – 0,5 šaukštelio.
Padažui
Kiaušinis – 1 vnt.
Grietinė – 2 šaukštai.
Druska – 0,5 šaukštelio.
Šviežios prieskoninės žolelės (svogūnai, krapai) – nedidelė puokštė
Receptų vaizdo įrašasReflected nototenia žuvis, kepta orkaitėje

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasRabies Nototenia žuvis, kepta orkaitėje
Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepta nototenija – 1 žingsnis.
Paruoškite ingredientus, reikalingus žuviai su daržovėmis kepti orkaitėje. Iš anksto nulupkite svogūnus ir morkas. Visas daržoves, prieskonines žoleles ir grybus nuplaukite šaltu vandeniu.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta žuvis nototenija – 2 žingsnis
Kaip paruošti orkaitėje keptą žuvį:

Žuvį išdarinėkite, išvalykite ir nuplaukite šaltu vandeniu.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepta žuvis Notothenia – 3 žingsnis
Mažas žuvis sudėkite tiesiai į dubenį, o didesnę žuvį perpjaukite į 2 dalis.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta žuvis nototenija – 4 žingsnis
Pagardinkite trupučiu druskos.

Recepto nuotrauka: Nototenijos žuvis orkaitėje – 5 etapas.
Atidėkite į šalį.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 6 žingsnis
Grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 7 žingsnis
Svogūnus supjaustykite kubeliais.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 8 žingsnis
Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 9 žingsnis
Saliero stiebą supjaustykite mažais gabalėliais.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 10 žingsnis
Į dubenį sudėkite svogūną, morką, salierą ir grybus.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 11 žingsnis
Smulkiai supjaustykite pavasarinius svogūnus ir krapų lapelius.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 12 etapas
Paruoškite padažą. Į dubenį įmuškite kiaušinį.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – žingsnis Nr. 13.
Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus grietinės. Gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 14 žingsnis.
Jei norite, įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 15 žingsnis
Į padažą įberkite smulkiai supjaustytų žolelių. Sumaišykite iki vientisos masės.

Recepto nuotrauka: „Nototenijos žuvis orkaitėje – žingsnis Nr. 16.
Kepimo skardą lengvai patepkite augaliniu aliejumi.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – žingsnis Nr. 17
Ant dugno sudėkite daržoves ir grybus.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepta nototenijos žuvis – žingsnis Nr. 18
Ant viršaus sudėkite žuvį.

Recepto nuotrauka: Nototenijos žuvis orkaitėje – žingsnis Nr. 19
Supilkite anksčiau pagamintą padažą.

Recepto nuotrauka: Nototenijos žuvis orkaitėje – žingsnis Nr. 20
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 21 žingsnis
Ant žuvies viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 22 žingsnis
Dėkite žuvį į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Žuvis, grybai ir daržovės greitai išverda!

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – žingsnis Nr. 23
Orkaitėje iškepta žuvis paruošta.

Recepto nuotrauka: orkaitėje kepta nototenijos žuvis – 24 žingsnis
Ši orkaitėje kepta žuvis būna labai skani ir švelni. Dėkite žuvį į lėkštę ir patiekite karštą! Gero apetito!

Parašykite komentarą