Oreo pyragas namuose

Neseniai namuose pagaminau gražų, saikingai saldų ir švelnų „Oreo” pyragą. Receptas nėra sudėtingas, svarbiausia turėti formą. Sausainius kepiau 18 cm formelėse, todėl pyragas išėjo aukštas. Paruošti pyragaičiai yra drėgnos tekstūros ir jų nereikia papildomai mirkyti. Tokį tortą galite pasigaminti šventiniam stalui, gimtadienio vakarėliui ar namų arbatos vakarėliui!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti „Oreo” pyragą namuose, jums reikės:

  • Biskvitui:
  • miltai – 250 g;
  • pieno – 200 ml;
  • cukraus – 200 gr;
  • kiaušinis – 3 vnt;
  • augalinis aliejus – 120 ml;
  • Kakava – 60 g
  • kepimo miltelių – 10 gr;
  • druskos – žiupsnelis.
  • Dėl putėsių:
  • pieno – 150 ml;
  • sutirštinto pieno – 100 ml;
  • 35% grietinėlės – 350 ml;
  • kiaušinių tryniai – 3 vnt;
  • sviestas – 20 gr;
  • cukraus – 50 g; želatinos – 20 g
  • želatina – 20 g
  • vandens – 50 ml;
  • „Oreo” sausainiai (arba „Oreo” sausainių trupiniai) – 100 g.
  • Sūrio kremui:
  • 35% grietinėlės – 200 ml;
  • cukraus pudros – 2 šaukštai;
  • varškės – 300 g.
  • Dekoravimui:
  • „Oreo” sausainiai – 3-4 vnt;
  • šokoladas – 90 gr.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite produktus.
  2. Pirmiausia pagaminkite pyrago tešlą: į puodą (arba dubenį) supilkite pieną, augalinį aliejų ir kakavą.
  3. Sumaišykite plaktuvu iki vientisos masės ir atidėkite į šalį.
  4. Mikserio dubenyje suplakite žalius kiaušinius ir suberkite cukrų.
  5. Kiaušinius su cukrumi plakite apie 7 minutes, kol taps purūs ir purūs.
  6. Miltus persijokite į atskirą dubenį ir sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
  7. Į dubenį su plaktais kiaušiniais dalimis suberkite šokolado mišinį ir miltus, maišydami vidutiniu greičiu. Gaunasi tokia tešla, ne per tiršta ir vientisa.
  8. Padalykite tešlą į dvi dalis ir sudėkite į 18 cm skardas. Turiu formas be dugno, todėl iš anksto dugną sutvirtinau folija.
  9. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (norėdami patikrinti, ar sausainiai iškepti, pradurkite juos sausu dantų krapštuku, – jei krapštukas vis dar sausas, išimkite sausainius iš orkaitės). Kepdami sausainiai šiek tiek pakils. Išimkite sausainius iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite juos išimdami iš formelių.
  10. Kol sausainiai aušta, paruoškite putėsius: želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10-15 minučių išbrinkti.
  11. Perpjaukite sausainius į dvi dalis, kad susidarytų 4 sluoksniai (aš nupjoviau sausainių viršų, kad sluoksniai būtų lygūs).
  12. Pieną, kondensuotą pieną, sviestą, cukrų ir trynius supilkite į puodą, išmaišykite plaktuvu ir pastatykite ant vidutinės ugnies.
  13. Mišinį užvirinkite, nuolat maišydami vieliniu plakikliu. Mišinys šiek tiek sutirštės. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti, į karštą mišinį sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite vieliniu plakikliu, kol želatina ištirps.
  14. 350 ml atvėsintos grietinėlės supilkite į dubenį ir plakite mikseriu, kol susidarys minkštos viršūnėlės.
  15. Tuomet į plaktą grietinėlę supilkite želatinos mišinį ir išmaišykite mikseriu iki vientisos masės.
  16. Putos nebus per tirštos. Padalykite putėsius į tris dalis. Į kiekvieną gabalėlį įdėkite „Oreo” sausainių, susmulkintų iki vidutinio dydžio trupinių (naudojau jau paruoštus „Oreo” sausainių trupinius, jie parduodami parduotuvėse). Surinkite pyragą. Formą išklokite acetato plėvele ir išklokite pyragą. Jei neturite maistinės plėvelės, galite naudoti sausainių skardą. Išpilkite 1/3 putėsių ir sausainių.
  17. Uždenkite antrąjį pyragą ir išpilkite dar 1/3 putų masės. Taip surinkite visą pyragą. Paskutinio pyrago viršaus putomis netepkite, palikite sausainį. Dėkite „Oreo” pyragą į šaldytuvą nakčiai (kol putėsiai sustings). Nuimkite pyrago šonus ir nuimkite maistinę plėvelę. Pyrago nereikia niekuo dengti, tereikia jį užpilti ištirpintu šokoladu. Varškės ir sviesto kremą (sūrio kremą) pagaminau mikseriu išplakusi grietinėlę ir cukraus pudrą iki standžių viršūnių ir įmaišiusi varškės sūrį. Atsargiai sudėkite varškės sūrį į plaktą grietinėlę.
  18. Pyrago viršų ir šonus plonu sluoksniu aptepkite sūrio kremu. Apšlakstau ištirpintu šokoladu ir šepetėliu iš sūrio kremo padarau pynę. Į kremą įdėkite „Oreo” sausainių griežinėlius. Pažiūrėkite, koks gražus pasirodė naminis „Oreo” pyragas.
  19. Dėl grietinėlės sūrio ir putėsių „Oreo” pyragas puikiai atrodo supjaustytas ir išeina švelnus!
  20. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą