bulviu ir mesos troskinys orkaiteje

Orkaitėje troškintos bulvės su mėsa

Labai skanus troškinys darbo dienomis, savaitgaliais ar švenčių dienotvarkėje. Orkaitėje galite troškinti jautieną arba bet kokią kitą mėsą.

Ingredientai

  • Bulvės – 800 g
  • Veršiena – 500 g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Mėsos prieskoniai – pagal skonį
  • Pienas – 150 ml
  • Druskos, pipirų – pagal skonį
  • Baziliko – pagal skonį

Gaminimo procesas

  1. Orkaitėje troškintos bulvės su mėsa – labai skanus patiekalas darbo dienomis, savaitgaliais ar šventiniam valgiaraščiui. Galima naudoti bet kokią mėsą, atsižvelgiant į šeimos pageidavimus. Šį patiekalą gaminau su veršiena, jis gavosi puikus. Ant mėsos sluoksnio taip pat galite uždėti porą šaukštų pomidorų padažo – patiekalo skonis bus dar ryškesnis.
  2. Paruoškite visus sąraše nurodytus produktus.
  3. Supjaustykite veršieną maždaug 2 x 2 cm gabaliukais.
  4. Sudėkite mėsą į dubenį ir užpilkite pienu, kol ruošime daržoves.
  5. Bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, pasūdykite ir pabarstykite bazilikais. Galima naudoti ir kitus prieskonius, pavyzdžiui, Provanso žoleles arba raudonėlį.
  6. Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite.
  7. Pusę bulvių sudėkite į ugniai atsparią keptuvę ant dugno, mėsą – ant viršaus. Pabarstykite mėsą prieskoniais.
  8. Ant mėsos sudėkite svogūnus ir morkas.
  9. Tada išdėliokite likusias bulves. Ant viršaus užberkite dar šiek tiek druskos ir pipirų. Į puodą supilkite pieną, kuriuo buvo užpilta mėsa, galite įpilti šiek tiek vandens. Skysčio turėtų būti pusė puodo.
  10. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją puodą 30 minučių, kol bulvių viršus šiek tiek paruduos. Tada keptuvę uždenkite dangčiu arba folija, jei dangčio nėra. Troškinkite bulves su mėsa orkaitėje dar 40-50 minučių, kol mėsa ir bulvės suminkštės.
  11. Orkaitėje troškintos bulvės su mėsa pavyko! Patiekdami apibarstykite žaliaisiais svogūnais.
  12. Gero apetito!

Parašykite komentarą