Orkaitėje troškintos bulvės su mėsa
Labai skanus troškinys darbo dienomis, savaitgaliais ar švenčių dienotvarkėje. Orkaitėje galite troškinti jautieną arba bet kokią kitą mėsą.
Ingredientai
- Bulvės – 800 g
- Veršiena – 500 g
- Svogūnas – 1 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Mėsos prieskoniai – pagal skonį
- Pienas – 150 ml
- Druskos, pipirų – pagal skonį
- Baziliko – pagal skonį
Gaminimo procesas
- Orkaitėje troškintos bulvės su mėsa – labai skanus patiekalas darbo dienomis, savaitgaliais ar šventiniam valgiaraščiui. Galima naudoti bet kokią mėsą, atsižvelgiant į šeimos pageidavimus. Šį patiekalą gaminau su veršiena, jis gavosi puikus. Ant mėsos sluoksnio taip pat galite uždėti porą šaukštų pomidorų padažo – patiekalo skonis bus dar ryškesnis.
- Paruoškite visus sąraše nurodytus produktus.
- Supjaustykite veršieną maždaug 2 x 2 cm gabaliukais.
- Sudėkite mėsą į dubenį ir užpilkite pienu, kol ruošime daržoves.
- Bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, pasūdykite ir pabarstykite bazilikais. Galima naudoti ir kitus prieskonius, pavyzdžiui, Provanso žoleles arba raudonėlį.
- Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūną supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite.
- Pusę bulvių sudėkite į ugniai atsparią keptuvę ant dugno, mėsą – ant viršaus. Pabarstykite mėsą prieskoniais.
- Ant mėsos sudėkite svogūnus ir morkas.
- Tada išdėliokite likusias bulves. Ant viršaus užberkite dar šiek tiek druskos ir pipirų. Į puodą supilkite pieną, kuriuo buvo užpilta mėsa, galite įpilti šiek tiek vandens. Skysčio turėtų būti pusė puodo.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite į ją puodą 30 minučių, kol bulvių viršus šiek tiek paruduos. Tada keptuvę uždenkite dangčiu arba folija, jei dangčio nėra. Troškinkite bulves su mėsa orkaitėje dar 40-50 minučių, kol mėsa ir bulvės suminkštės.
- Orkaitėje troškintos bulvės su mėsa pavyko! Patiekdami apibarstykite žaliaisiais svogūnais.
- Gero apetito!