Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir lydytu sūriu (orkaitėje) – neįprastas, sotus ir labai sotus patiekalas. Į patiekalą dedami kvapnūs kepti svogūnai, o ant viršaus – pomidorų griežinėliai. Visa tai sumaišoma su kiaušinių plakiniu, lydytu sūriu, pienu ir miltais. Omletas puikiai tinka pusryčiams arba užkandžiams dienos metu.
Produktai Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje)
Ingredientai (8 porcijoms)
Kiaušiniai – 3 kiaušiniai.
Pienas – 250 ml
Pomidorai – 250 g
Svogūnai – 130 g
Lydytas sūris – 100 g
Miltai – 50 g
Sviestas – 30 g
Žalieji svogūnai – 30 g
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasOmeletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje)
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 1 etapas
Paruoškite visus ingredientus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 2 etapas
Dubenyje suplakite kiaušinius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 3 etapas
Supilkite pieną. Įmaišykite pieną.
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 4 žingsnis.
Suberkite miltus. Maišykite plaktuvu, kol neliks gumuliukų.
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 5 etapas
Sutarkuokite lydytą sūrį stambia arba vidutinio dydžio tarka ir įmaišykite į kiaušinių masę. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 6 etapas
Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Keptuvėje ištirpinkite 20 g sviesto ir sudėkite smulkintus svogūnus.
Kepkite ant švelnios ugnies 4-5 minutes, pamaišydami (kol taps auksinės spalvos).
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 7 etapas
Likusiu sviestu ištepkite kepimo indą (mano kepimo indas yra 24 cm skersmens). Į lėkštę sudėkite keptus svogūnus. Paskleiskite juos ant dugno.
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 8 etapas
Pomidorus supjaustykite apskritimais. Ant kepintų svogūnų sluoksnio paskleiskite griežinėliais supjaustytus pomidorus. Švelniai pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 9 etapas
Ant pomidorų sluoksnio supilkite kiaušinių ir sūrio mišinį.
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – 10 žingsnis
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir paskleiskite ant viršaus.
Įdėkite patiekalą į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 25-35 minutėms.
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – žingsnis Nr. 11
Paruoštas omletas su pomidorais ir sūriu (orkaitėje).
Recepto nuotrauka: Omletas su pomidorais, keptais svogūnais ir sūriu (orkaitėje) – žingsnis Nr. 12
Patiekite omletą šiltą su grietine ar kitu tinkamu padažu.
Gero apetito!