Okra masala


Okra Masala Receptas

Ingredientai:

  • 500 g okros
  • 2 dideli svogūnai, smulkiai supjaustyti
  • 2 pomidorai, smulkiai supjaustyti
  • 1 arbatinis šaukštelis česnako pastos
  • 1 arbatinis šaukštelis imbiero pastos
  • 2-3 žaliosios čili pipirai, smulkiai supjaustyti (pagal skonį) 🌶️
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino sėklų
  • 1 arbatinis šaukštelis kurkumos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonosios čili miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis korėjėčių prieskonių (garam masala)
  • 250 g jogurto
  • Šviežias kalendras, smulkiai pjaustytas, patiekimui 🌿
  • Druska pagal skonį
  • 2-3 šaukštai aliejaus

Instrukcijos:

1. Okros paruošimas:
Pradėkite nuo okros paruošimo. Kruopščiai nuplaukite okrą po šaltu vandeniu. Iškirpkite abi galus ir supjaustykite ją į maždaug 3-4 cm ilgio gabaliukus. 🥒

2. Pasirodo bazė:
Dideliame keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Įdėkite kumino sėklas ir leiskite joms šiek tiek pasiskleisti (apie 30 sekundžių), kol pradės krebėti. Tada pridėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksiniai ir minkšti.

3. Pridėti česnaką ir imbierą:
Įdėkite česnako ir imbiero pastas bei žaliojo čili pipirus. Maišykite ir kepkite dar 2-3 minutes, kol išsiskirs kvapas.

4. Pomidorų ir prieskonių pridėjimas:
Pridėkite smulkintas pomidoras ir kepkite iki jų minkštėjimo, maždaug 5-7 minutes. Tada pridėkite kurkumą, raudonąją čili miltelius, druską ir gerai išmaišykite.

5. Okros pridėjimas:
Dabar įmaišykite paruoštą okrą į keptuvę. Gerai išmaišykite, kad jūsų bazė gerai apimtų okrą. Kepkite 5-7 minutes, kol okra šiek tiek suminkštės.

6. Jogurto pridėjimas:
Sumažinkite ugnį ir įpilkite jogurtą. Gerai išmaišykite, kad viskas būtų tolygiai aptraukta. Pridėkite garam masalą ir maišykite dar apie 5 minutes, kol viskas gerai sušyla ir sumaišoma.

7. Patiekite:
Išimkite iš ugnies ir papuoškite smulkintais šviežiais kalendrais. Okra masala yra paruošta! Patiekite ją su ryžiais arba indų duonos (pvz., naan) 🍚🥖.

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą