Receptas: Kreminė vištienos sriuba su bulguru ir grybais 🍲
Ingredientai:
- 400 g vištienos filė
- 1 puodelis bulguro
- 200 g šviežiųgrybų (pvz., pievagrybių)
- 1 didelis svogūnas
- 2 morkos
- 3 česnako skiltelės
- 1,5 l vištienos sultinio
- 200 ml grietinėlės (35% riebumo)
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės (patiekimo dekoravimui)
Paruošimo būdas:
1. Vištienos ruošimas:
Pradėkite nuo vištienos filės paruošimo. Supjaustykite vištieną mažais kubeliais. Įkaitinkite didelį puodą ant vidutinės ugnies ir įpilkite šaukštą aliejaus. Kai aliejus įkais, suberkite supjaustytą vištieną. Kepkite, kol vištiena taps auksinės spalvos ir iškeps (apie 7-10 minučių).
2. Daržovių paruošimas:
Kol vištiena kepa, galite paruošti daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną, tarkuokite morkas ir susmulkinkite česnaką. Kai vištiena bus iškepusi, pridėkite svogūną ir morkas į puodą. Kepkite juos 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės. Tada įdėkite smulkintą česnaką ir maišykite dar 1-2 minutes, kol prasidės malonus česnako kvapas.
3. Grybų pridėjimas:
Suktelėkite puodą, kad daržovės ir vištiena gerai susimaišytų, tada įdėkite smulkintus grybus. Kepkite viską kartu apie 5-7 minutes, kol grybai išleis savo sultis ir suminkštės.
4. Sultinio pridėjimas:
Įpilkite vištienos sultinį į puodą. Uždengite puodą ir leiskite sriubai užvirti. Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 15-20 minučių, kol daržovės bus visiškai minkštos.
5. Bulguro pridėjimas:
Per tą laiką galite paruošti bulgurą. Išplaukite bulgurą po tekančiu vandeniu ir įdėkite jį į puodą su sriuba. Troškinkite dar 10-15 minučių, kol bulguras bus išbrinkęs.
6. Grietinėlės pridėjimas:
Pasibaigus pasiruošimui, į puodą įpilkite grietinėlės. Gerai išmaišykite, kad grietinėlė pasiskirstytų tolygiai. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Leiskite sriubai dar šiek tiek pagarinėti apie 5 minutes, kol viskas susijungs.
7. Patiekimas:
Paruoštą sriubą patiekite karštą, dekoruokite šviežiomis petražolėmis ir galite pridėti kelių skiltelių šviežio duonos šalia. Skanaus! 🥣✨
Patarimai:
- Grybus galite keisti, pavyzdžiui, šampinjonais ar miško grybais.
- Pabandykite pridėti šiek tiek citrinos sulčių, kad sriuba būtų gaivesnė.
- Norint dar daugiau skonio, galite įdėti šiek tiek ištrinto imbiero ar ciberžolės.