Obuolių štrudelis iš sluoksniuotos tešlos be raugo

Beveik neįmanoma atsisakyti burnoje tirpstančio štrudelio gabalėlio. Siūlau sau ir savo artimiesiems pasimėgauti gardžiu obuolių štrudeliu. Tai tikriausiai vienas iš lengviausiai paruošiamų receptų. Juk obuolių štrudelį gaminsime iš prekyboje parduodamos mielinės tešlos be mielių. Pyragas gaunasi nepaprastai kvapnus ir labai skanus, būtinai išbandykite!

Sudedamosios dalys

Obuolių štrudeliui iš paprastos sluoksniuotos tešlos pagaminti reikės:

  • 1 pakelis (500 g) paprastos sluoksniuotos tešlos;
  • miltais pabarstyti stalą;
  • 2-3 dideli obuoliai*;
  • 2 šaukštai cukraus
  • sauja sultenių;
  • keptuvę patepkite augaliniu (arba sviesto) aliejumi;
  • žiupsnelis vanilės;
  • žiupsnelį cinamono;
  • sauja graikinių riešutų (nebūtina);
  • 1 kiaušinį kepaliukui patepti;
  • cukraus pudra patiekimui.
  • Jei obuoliai nedideli, patys kontroliuokite jų kiekį. Turite turėti daug įdaro!

Maisto gaminimo procesas

  1. Obuolius gerai nuplaukite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
  2. Sultanės nuplaunamos ir nusausinamos popieriniu rankšluosčiu. Jei sultenės yra didelės (kaip mano atveju), jas reikia susmulkinti.
  3. Į lengvai aliejumi pateptą keptuvę sudėkite obuolius ir rūgštynes. Apibarstykite obuolius ir sultenes cukrumi, įberkite vanilės ir cinamono, išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  4. Suberkite smulkintus graikinius riešutus (aš jų neturėjau, bet klasikiniame recepte jų yra ir jie daug skanesni!), išmaišykite ir perkelkite įdarą į lėkštę. Įdaras turi atvėsti.
  5. Atšildykite sluoksniuotą tešlą (geriausia ją išimti iš anksto, kad ji pastovėtų kambario temperatūroje ir visiškai atitirptų). Atšildytą sluoksniuotą tešlą padalykite į 2 dalis. Ant lengvai miltais pabarstyto stalo vieną tešlos dalį gana plonai iškočiokite, tada paskleiskite obuolių įdarą, palikdami švarius tešlos kraštus. Užlenkite tešlos kraštus į vidų ir susukite tešlą su įdaru.
  6. Antrąjį tešlos gabalą taip pat plonai iškočiokite. Ant tešlos viršaus uždėkite obuolio ritinėlį (kaip pavaizduota paveikslėlyje), užlenkite tešlos kraštus ir susukite tešlą taip, kad naujojo tešlos ritinėlio viduje būtų įdaro ritinėlis.
  7. Sluoksniuotos tešlos paviršiuje padarykite įpjovas ir lengvai paspauskite peiliu. Sudėkite obuolių štrudelį ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Aptepkite štrudelį plaktu kiaušiniu.
  8. Kepkite obuolių štrudelį 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių (apie tai, kada jis bus paruoštas, praneš plutelė).
  9. Paruoštą obuolių štrudelį patepkite nedideliu gabalėliu sviesto ir uždenkite rankšluosčiu (priešingu atveju štrudelis bus labai trapus). Leiskite tešlai atvėsti. Tada supjaustykite porcijomis, lengvai pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Labai lengva pagaminti skaniausią ir kvapniausią obuolių štrudelį iš sluoksniuotos tešlos be mielių, o rezultatas – nuostabus kepinys, kuris tikrai patiks!
  10. Mėgaukitės! Valgykite su malonumu!

 

Parašykite komentarą