Įvadas
Nicoise salotos – tai tradicinis prancūzų patiekalas iš Nico miestelio, esančio Prancūzijos Rivjeroje. Šios salotos yra sveikos, maistingos ir labai skanios. Jos puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Šiame recepte dalinsimės, kaip paruošti autentiškas Nicoise salotas su nuostabiais ingredientais. 🥗
Ingredientai
- 200 g žaliosios pupelės 🌱
- 4 vidutinio dydžio pomidorai 🍅
- 200 g tuno konservuose (aliejumi arba vandeniu) 🐟
- 4 kietai virti kiaušiniai 🥚
- 100 g oliivų (juodųjų ir žaliųjų) 🫒
- 1 didelis agurkas 🥒
- Salotų lapai (rūgštynės, romėniškos ar kitos) 🥬
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus 🛢
- 2 šaukštai balzamiko acto 🍶
- Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
- Šviežios baziliko šakelės papuošimui 🌿
Paruošimo procesas
1. Pirmiausia, pasiruoškite ingredientus.
Pradėkite nuo žaliosios pupelių paruošimo. Jas nuplaukite ir nupjaukite galus. Užvirkite puodą su vandeniu, įberkite šiek tiek druskos ir sudėkite pupeles. Virkite apie 3-4 minutes, kol jos šiek tiek suminkštės, tačiau vis dar bus traškios. Po to, išgriebkite jas ir įmerkiate į ledinį vandenį, kad sustabdytumėte virimo procesą. 🥶
2. Kietai virti kiaušiniai.
Kiaušiniams paruošti, užvirkite vandenį puode. Kai vanduo užvirs, atsargiai įdėkite kiaušinius. Virkite apie 9-10 minučių, tada perkelkite kiaušinius į šaltą vandenį, kad apsaugotumėte juos nuo tolesnio virimo. 🥄
3. Pomidorai ir agurkas.
Pomidorus ir agurkus nuplaukite. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, o agurką – plonomis griežinėliais. 🌈
4. Tuno paruošimas.
Atidarykite tuno konservus ir nusausinkite aliejų ar vandenį. Tuno gabaliukus šiek tiek sušvelninkite šakute, kad jie būtų lengviau sumaišomi su kitais ingredientais. 🍽️
5. Salotų paruošimas.
Dideliame dubenyje sudėkite virtas pupeles, pomidorus, agurkus, tuną, apvirtus kiaušinius, supjaustytus per pusę, ir oliivas.
6. Padažo paruošimas.
Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzamiko actą, druską ir pipirus. Šį padažą užpilkite ant salotų ir švelniai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai prisotinti. 🥗
7. Patiekite salotas.
Sudedamas salotas į lėkštes, galite jas papuošti šviežios baziliko šakelėmis. Mėgaukitės šiuo nuostabiu patiekalu! 🍽️
Apibendrinimas
Nicoise salotos yra nuostabus pasirinkimas, kai norite sveiko ir skanaus patiekalo. Jos atspindi Prancūzijos gėrybes ir paprastas maisto gaminimo tradicijas. Pamirškite greituosius užkandžius – šios salotos tikrai pamalonins jūsų skonio receptorius! Bon appétit! 🇫🇷