marmeladas

Kaip pasigaminti marmeladą namuose: 10 receptų kiekvienam skoniui.

Marmeladą su obuoliais, moliūgais, uogomis, kava ar agurkais labai lengva paruošti.

3 skanaus marmelado paslaptys

  • Naudokite indus storu dugnu, kad vaisiai ir uogos nesudegtų.
  • Marmelado tirštumą galite reguliuoti eksperimentuodami su tirštiklio kiekiu. Tačiau būkite atsargūs: jei dėsite per mažai, marmeladas nesustings. Jei per daug, gali atsirasti nemalonus poskonis ar aromatas.
  • Naminį marmeladą laikykite šaldytuve iki vienos savaitės.

1. Obuolių ir kriaušių marmeladas su pektinu

Pektinas, kitaip nei želatina, yra augalinės kilmės tirštiklis. Todėl šį marmeladą gali valgyti net vegetarai. Desertą taip pat galite gaminti su vandeniu arba vynu.

Ingredientai

  • šiek tiek augalinio aliejaus;
  • 2 dideli Granny Smith obuoliai
  • 2 didelės kriaušės;
  • 1 stiklinė vandens arba sauso baltojo vyno;
  • 1 arbatinis šaukštelis pektino;
  • 1 puodelis cukraus;
  • malto cinamono, gvazdikėlių, muskato riešuto – pagal skonį;
  • citrinos sulčių – pagal skonį.

Gaminimas

Paruoškite kvadratinę arba stačiakampio formą . Išklokite ją pergamentiniu popieriumi ir patepkite augaliniu aliejumi.

Iš obuolių ir kriaušių išimkite šerdis ir supjaustykite vaisius nedideliais gabalėliais. Sudėkite juos į puodą ar sunkiu dugnu puodą, įpilkite vandens arba vyno ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite puodą dangčiu ir retkarčiais pamaišydami virkite 15-20 minučių, kol vaisiai suminkštės.

Mikseriu masę paverskite tyrele ir per sietelį arba sūrmaišį perkoškite į švarų indą. Taip bus pašalintos kietosios dalelės. Pridėkite prieskonių ir citrinos sulčių.

Atskirame puode sumaišykite pusę stiklinės cukraus su pektinu. Tai būtina, kad pektinas nesuliptų į gumulą, kai jį dėsite į kepimo indą. Atidėkite.

Į vaisių mišinį suberkite likusį cukrų ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, kol lengvai sutirštės.

Nuimkite nuo ugnies, supilkite cukraus ir pektino mišinį ir gerai suplakite plaktuvu. Grįžkite puodą ant viryklės, padidinkite kaitrą ir toliau plakite, kol cukrus visiškai ištirps, maždaug 2 minutes. Užvirinkite ir perpilkite mišinį į paruoštą keptuvę.

Kai masė pasieks kambario temperatūrą, dėkite ją į šaldytuvą, kol visiškai atvės. Paruoštą marmeladą supjaustykite kubeliais peiliu arba figūrėlėmis pjaustykle . Papuoškite cukrumi, pamirkydami supjaustytą marmeladą iš abiejų pusių.

2. Braškių ir burokėlių marmeladas be cukraus ant agaro agaro

Kaip ir pektinas, natūralus augalinis tirštiklis agaras-agaras tinka vegetarams ir veganams. Marmeladas taps ryškiai rožinės spalvos, o saldūs burokėliai nuspalvins braškių rūgštelę ir suteiks desertui sodresnio skonio.

Ingredientai

  • ½ puodelio vandens;
  • 2-3 arbatiniai šaukšteliai agar-agaro;
  • 1 stiklinė braškių;
  • 2 šaukštai tarkuotų virtų burokėlių ;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus arba klevų sirupo
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių.

Gaminimas

Reikės silikoninių formelių: meškiukų , kirminų, širdelių – kokios jums labiausiai patinka.

Puode ar prikaistuvyje sumaišykite vandenį su agar-agaru, suplakite plaktuvu. Atidėkite į šalį 5 minutėms. Jei ant jūsų agar-agaro pakuotės nurodytas kitoks laikas, vadovaukitės instrukcijomis.

Sutrinkite braškes ir burokėlius trintuvu iki tyrės konsistencijos. Perkoškite per smulkų sietelį arba sūrmaišį, kad atsikratytumėte nesumaltų dalelių. Masę perkelkite į puodą su vandens ir tirštiklio mišiniu, įpilkite citrinos sulčių, medaus arba klevų sirupo ir dar kartą suplakite.

Virkite ant vidutinės ugnies. Kai mišinys užvirs ir pradės tirštėti, nukelkite nuo viryklės. Kulinarine pipete arba mentele paskirstykite masę į silikonines formeles.

3. Marmeladas iš uogų, kombučos ir medaus

Neįprastas, bet vertas dėmesio marmelado receptas. Vietoj vandens reikės kombučos – gėrimo, kurio pagrindą sudaro kombuča.

Ingredientai

  • 1½ puodelio bet kokių uogų;
  • 1 stiklinė kombučos ;
  • 4 valgomieji šaukštai želatinos;
  • 2 valgomieji šaukštai medaus.

Gaminimas

Uogas sutrinkite trintuvu. Nedideliame puode 1-2 minutes kaitinkite kombučą, bet neužvirinkite. Įpilkite tirštiklį, plakite šluotele, kol visiškai ištirps. Supilkite uogų tyrę ir medų, suplakite ir nukelkite nuo ugnies.

Supilkite mišinį į formeles ir palikite šaldytuve, kol baigsis.

4. Kavos marmeladas

Marmeladas gaivinančio gėrimo mėgėjams. Pasiimkite su savimi į darbą ir kramtykite su kava arba vietoj jos.

Ingredientai

  • ¼ puodelio pieno (galite naudoti kokosų );
  • ⅔ puodelio šviežiai paruoštos espreso kavos
  • 3 valgomieji šaukštai želatinos.

Gaminimas

Nedideliame puodelyje sumaišykite kavą su pienu. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol atsiras garų, bet neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir nuolat plakdami sudėkite želatiną.

Naudodami kulinarinę pipetę arba karščiui atsparią mentele paskirstykite masę į formeles. Šiek tiek atvėsinkite ir laikykite šaldytuve, kol baigsis.

5. Šokoladinis mėtų marmeladas

Tai beveik kaip šokoladiniai saldainiai! Jei juos paruošite suktinėse formelėse , o paskui gražiai supakuosite, gausite puikią dovaną.

Sudedamosios dalys

  • 1 juodo šokolado plytelė arba ¾ puodelio šokolado lašų
  • ¼ puodelio vandens;
  • 3 šaukštai želatinos;
  • 1 puodelis pieno (galite naudoti kokosų );
  • 2 šaukštai medaus;
  • keli šviežių mėtų lapeliai.

Gaminimas

Šokolado plytelę sulaužykite į labai mažus gabalėlius ir atidėkite į šalį, o lašelius palikite tokius, kokie yra. Tirštiklį ištirpinkite vandenyje. Supilkite pieną į nedidelį puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Įpilkite ištirpintą tirštiklį, medų ir mėtas. Maišykite 3-4 minutes, kol gausite vientisą konsistenciją.

Gautą mišinį perkoškite per smulkų sietelį arba sūrmaišį ir sudėkite šokoladą. Išmaišykite. Supilkite į formeles ir laikykite šaldytuve, kad marmeladas sustingtų.

6. Ananasų ir citrusinių vaisių marmeladas

Desertas mėgstantiems rūgštelę.

Ingredientai

  • 1 stiklinė šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • ¼ stiklinės citrinos sulčių;
  • ¼ puodelio laimo sulčių;
  • 3-4 šaukštai želatinos;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai medaus;
  • ½ puodelio smulkiai supjaustytų ananasų (šviežių arba konservuotų)

Gaminimas

Sumaišykite citrusinių vaisių sultis puode, sudėkite želatiną ir medų, suplakite iki vientisos masės. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies 5 minutes, bet neužvirinkite.

Supilkite į stiklinę formą ir palikite 5-10 minučių. Į mišinį supilkite smulkiai supjaustytus ananasus ir atšaldykite. Paruoštą marmeladą supjaustykite kubeliais ir apvoliokite cukruje.

7. Marmeladas iš žalumynų su agurkais

Puikus variantas užkandžiui tarp pagrindinių valgymų.

Ingredientai

  • 3 puodeliai supjaustytų žalių daržovių;
  • 1 didelis agurkas;
  • 2 saujos petražolių;
  • 1 obuolys;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • 3 valgomieji šaukštai želatinos.

Gaminimas

Visus ingredientus, išskyrus želatiną, perkoškite per sulčiaspaudę. Turėtumėte turėti apie dvi stiklines sulčių.

Supilkite sultis į puodą ar prikaistuvį, užvirinkite ant vidutinės ugnies ir tuoj pat išjunkite. Sumaišykite su tirštikliu ir suplakite mikseriu arba plaktuvu iki vientisos masės.

Padalykite į formeles arba perkelkite į pergamentinį popierių ar stiklinius indus. Palikite šaldytuve, kol marmeladas visiškai sustings.

8. Mėlynių ir gervuogių marmeladas ant agaro agaro

Skaniausias bus iš šviežių uogų. Tačiau galite naudoti ir šaldytas. Tinka vegetarams ir veganams.

Ingredientai

  • 1 puodelis mėlynių;
  • 1 puodelis gervuogių;
  • ⅓ puodelio vandens;
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus – nebūtina
  • 1 valgomasis šaukštas agaro agaro.

Gaminimas

Uogas sudėkite į vandenį ir prieskonių trintuvu arba grūstuvu išspauskite iš jų visas sultis. Perkoškite per sietelį arba sūrmaišį, kad atsiskirtų odelė ir stambios dalelės. Gerai nuspauskite.

Supilkite sultis į puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Jei norite saldesnio marmelado, galite įdėti medaus. Sudėkite agarą ir virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Užvirus palaukite 30 sekundžių ir nukelkite nuo viryklės.

Supilkite į formeles ir laikykite šaldytuve, kol saldainiai visiškai sustings.

9. Moliūgų ir obuolių marmeladas

Šis pikantiškas desertas prie arbatos sušildys ir pralinksmins.

Ingredientai

  • 1 stiklinė pieno arba vandens;
  • ¼ puodelio želatinos;
  • 1½ puodelio moliūgų tyrės;
  • ½ puodelio obuolių padažo;
  • 1½ arbatinio šaukštelio cinamono;
  • 2 valgomieji šaukštai medaus;
  • ¾ arbatinio šaukštelio imbiero;
  • ⅛ arbatinio šaukštelio kardamono.

Gaminimas

Į puodą supilkite pieną arba vandenį, supilkite tirštiklį ir maišykite, kol milteliai visiškai ištirps.

Sudėkite moliūgų ir obuolių tyrę, medų bei prieskonius ir plakite iki vientisos masės.

Padalykite į formeles arba supilkite į didelę stiklinę formą ir siųskite šaldyti į šaldytuvą.

10. Greitas sulčių marmeladas

Paprastas ir greitas receptas, jei labai norisi naminio marmelado, bet be sulčių šaldytuve nieko nėra.

Ingredientai

  • 1½ puodelio vaisių arba daržovių sulčių
  • 4 valgomieji šaukštai želatinos;
  • 2-4 šaukštai medaus.

Gaminimas

Supilkite sultis į puodą ir suberkite želatiną. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite, kol tirštiklis visiškai ištirps, bet neužvirkite. Išjunkite degiklį ir įpilkite medaus. Jei pasirinkote nelabai saldžias sultis, pavyzdžiui, greipfrutų, įdėkite daugiau medaus.

Išmaišykite ir supilkite masę į formeles. Palikite šaldytuve, kol marmeladas sukietės.

Parašykite komentarą