Naminiu Desru Receptai

Skanūs naminiai pyragai: 5 paprasti receptai

Tiramisu cake on a plate

Visi kartais norime skanaus naminio pyrago, bet kai įsivaizduojame, kad jam paruošti reikės skirti daug laiko ir pastangų, iškart dingsta visas apetitas ir kūrybinis užsidegimas. Nepasiduokite anksti! Šiame straipsnyje papasakosime, kaip pagaminti paprastus desertus visai šeimai ir nustebinti svečius nepraleidžiant kelių valandų virtuvėje. Dalijamės patikrintais paprastų ir greitai paruošiamų pyragų receptais, kuriuos lengvai galėsite pakartoti namuose!

Tas pats „Skruzdėlynas”

Tikrai vaikystėje mama jums paruošdavo „Antpilo”. Net ir dabar, kai lentynos pilnos gardžių desertų, jo skonio negalima su niekuo palyginti. Kas ypač malonu – paruošti tokį pyragą labai paprasta. Užtenka išminkyti įprastą riestainių tešlą ir gauti skardinę virinto sutirštinto pieno. Jei visai nėra laiko, nusipirkite pakuotę sausainių. Pateikiame jums puoselėjamą greito pyrago „Skruzdėlynas” receptą.

Ingredientai:

  • Sviestas – 250 g
  • cukraus – 100 g
  • vištų kiaušinių – 2 vnt.
  • kvietinių miltų – 400-500 g (kiek reikės tešlos)
  • druskos – 1 žiupsnelis
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis
  • vanilino – ant peilio galo

Grietinėlė:

– virinto sutirštinto pieno – 1 skardinė

– sviesto – 200 g

Papuošti:

  • Šokoladas: juodasis šokoladas – 100 g
  • baltojo šokolado – 100 g
  • aguonų – 20 g

Gaminimo būdas:

  1. 250 g suminkštinto sviesto išsukite mikseriu su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius.
  2. Keliais etapais persijokite miltus su druska, kepimo milteliais ir vanile. Užminkome elastingą tešlą, suformuojame gumulą ir dedame valandai į šaldytuvą.
  3. Perleidžiame tešlą per mėsmalę, kad gautume „makaronus”. Tolygiu sluoksniu paskleidžiame ją ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 15-20 min. 180 °C temperatūroje.
  4. Tuo tarpu 200 g sviesto išsukame su virintu sutirštintu pienu. Gautą kremą sumaišome su sausainių „makaronais”, paskleidžiame ant lėkštės sklidinai, dedame į šaldytuvą porai valandų.
  5. Prieš patiekiant, „Antpilą” užpilti ištirpintu juoduoju ir baltuoju šokoladu, pabarstyti aguonomis. Mūsų mėgstamiausias vaikystės pyragas paruoštas!

Smaližius „Napoleonas”

Patyrusios šeimininkės patvirtins: „Napoleono” kepimas – tai ištisa epopėja, kuri užtruks gerą pusdienį. Tačiau visada galite griebtis nedidelės gudrybės ir su užduotimi susidoroti greičiau nei per valandą. Štai kodėl jos sugalvojo paruoštą sluoksniuotą tešlą. Liko tik pagaminti kremo. Štai jums greitas ir lengvas desertas.

Sudedamosios dalys:

  • Sluoksniuotos tešlos be mielių – 500 g
  • pieno – 500 ml
  • cukraus – 200 g
  • vištų kiaušiniai – 2 vnt.
  • kvietinių miltų – 2 valg. š. l.
  • sviesto – 100 g
  • vanilino – ant peilio galo

Gaminimo būdas:

  1. Nesukdami sluoksnių iš sluoksniuotos tešlos kepkite 180 °C temperatūroje apie 20-25 min. Per tą laiką jie paruduos ir išsipūs, todėl galėsite lengvai juos perpjauti išilgai ir gauti 4 pyragėlius. Nuo kiekvieno jų nuimkite ploną viršutinį sluoksnį ir sumalkite į trupinius apibarstymui.
  2. Norėdami paruošti kremą, kiaušinius, cukrų ir vaniliną plaktuvu suplakite tiesiai į keptuvę, po truputį persijokite miltus. Toliau maišydami plaktuvu plona srovele supilkite stiklinę pieno. Kai masė taps vientisa, supilame likusį pieną.
  3. Pastatome keptuvę ant lėtos ugnies ir pradedame atsargiai maišyti medine mentele. Svarbu tai daryti nuolat, kol kremas sutirštės.
  4. Kremą atvėsiname iki kambario temperatūros, sudedame suminkštintą sviestą, išplakame mikseriu.
  5. Kiekvieną sluoksnį aptepame kremu, sudedame, aptepame tortą iš visų pusių, pabarstome trupiniais. „Napoleoną” reikia palaikyti šaldytuve visą naktį. Tada jis bus visiškai sotus, išeis minkštas ir drėgnas.

Tiramisu namuose

Garsųjį itališką desertą tiramisu dievina viso pasaulio saldumynų mėgėjai. Kanoninėje versijoje pagrindinis ingredientas yra maskarponė – subtiliausias sūris iš buivolų pieno, gaminamas tik Italijoje. Antrasis firminis ingredientas – trapūs „Saviardi” sausainiai pagal seną penkių šimtmečių senumo receptą. Siūlome naminę skanaus ir paprasto itališko deserto versiją.

Sudedamosios dalys:

  • Paruošti saviardi sausainiai („lady fingers”) – 200 g
  • maskarponės (arba bet kokio kito kreminio sūrio) – 500 g
  • vištų kiaušinių – 4 vnt.
  • cukraus pudros – 100 g

Impregnavimas:

  • filtruotas vanduo – 200 ml
  • natūralios maltos kavos – 2 valg. š. l.
  • amareto likeris (konjakas arba romas) – 2 valg. š.
  • kakavos miltelių (pabarstyti) – 2 valg. š.

Kepimo būdas:

  1. Paruoškime grietinėlę. Atskirkite baltymus nuo trynių. Išplakame trynius mikseriu su milteliniu cukrumi, kol gausime vientisą, šviesią masę. Toliau plakant įmaišome 1 valg. š. l. visos maskarponės.
  2. Dabar išplakame baltymus iki stiprios purios masės ir atsargiai įmaišome į kremą silikonine mentele.
  3. Iš 2 valg. š. l. maltų grūdų ir vandens iš anksto paruošiame stiprią nesaldintą kavą. Įmaišome amaretto ir pamirkome saviardi.
  4. Maždaug trečdalį sausainių paskleidžiame kvadrato arba stačiakampio formos formoje, padengiame kremu. Sluoksnius tokiu pat būdu pakartojame dar du kartus ir dedame desertą į šaldytuvą bent 6-8 valandoms.
  5. Prieš patiekdami Tiramisu pabarstykite kakavos milteliais.

„Juodasis miškas” kupinas stebuklų

Kitas desertas skirtas tikriems šokolado mėgėjams. Šokoladinių sausainių pagrindą sudaro „Juodojo miško” pyragas. Įdarui imkite šviežiai šaldytas uogas ir plaktą grietinėlę. Nepaisant įspūdingo ingredientų sąrašo, tai gana paprastas ir greitas desertas. O atrodo jis įspūdingai ir šventiškai.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos kiaušiniai – 5 vnt.
  • cukraus – 125 g
  • kvietinių miltų – 125 g
  • kakavos miltelių – 2 valg. š. l.
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas. l.

Įdaras:

  • šviežios šaldytos vyšnios – 400 g
  • cukraus – 100 g
  • vandens – 3 valg. š.
  • krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.

Sirupas:

  • cukrus – 150 g
  • vanduo – 150 g
  • konjakas – 30 ml

grietinėlė:

  • grietinėlė 33-35 % – 600 ml
  • cukraus – 2 šaukštai. l.

Papuošti:

  • Šokoladas: juodasis šokoladas – 200 g

Gaminimo būdas:

  1. Kiaušinius ir 125 g cukraus išplakite iki šviesios tirštos masės, persijokite miltus, išminkykite sausainių tešlą.
  2. Supilkite ją į augaliniu aliejumi pateptą 22 cm skersmens apvalią formą ir kepkite pusvalandį 180 °C temperatūroje. Kai biskvitas atvės, supjaustykite jį į tris vienodo storio pyragėlius.
  3. Vyšnias su cukrumi supilkite į puodą, atsargiai užvirinkite. Krakmolą ištirpinkite šaltame vandenyje, suberkite į uogų mišinį. Kai tik jis sutirštės, tuoj pat nukelkite puodą nuo ugnies.
  4. Atskirai išvirkite sirupą iš lygių dalių cukraus ir vandens, o kai jis atvės, supilkite konjaką.
  5. Išplakite grietinėlę su cukrumi iki purios vientisos grietinėlės.
  6. Surenkame tortą. Pirmąjį tortą pamirkome sirupu, aptepame kremu, aptepame vyšniomis. Ant viršaus pakaitomis dedame antrąjį ir trečiąjį tortus, kiekvieną jų pamirkome sirupu, aptepame kremu ir išdėliojame vyšnią. Likusiu kremu užmaskuojame šonus, padarome vešlias rožes, viską apibarstome tarkuotu šokoladu. Tortas „Juodasis miškas” paruoštas!

Įdarytas švelnumu „Pancho”

Norite pradžiuginti savo saldumynus kuo nors skaniu ir kartu nesudėtingu paruošti? Išsikepkite populiarųjį ananasų pyragą „Pancho”. Pagrindinė jo paslaptis – gardesnė naminė grietinė. Ji tinka prie pyragų ir grietinėlės. Šis nesudėtingas desertas gaunasi neįtikėtinai skanus, todėl bus labai greitai iškeptas.

Ingredientai:

  • grietinė – 400 g
  • miltų – 280-300 g
  • vištų kiaušinių – 2 vnt.
  • cukraus – 200 g
  • kakavos miltelių – 2 valg. š.
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis

Grietinėlė:

  • grietinė ne mažiau kaip 25 % – 900 g
  • cukraus pudros – 150 g
  • konservuotų ananasų – 1 skardinė

Glaistas:

  • grietinė – 300 g
  • cukraus – 100 g
  • sviesto – 30 g

Papuošti:

  • Juodasis šokoladas – 100 g
  • graikiniai riešutai – 50 g

Gaminimo būdas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite grietinę, persijokite miltus su kepimo milteliais ir kakava. Užminkykite tešlą, atskirkite maždaug trečdalį.
  2. Iš mažesnės dalies 180 °C temperatūroje kepame apvalų pyragą, iš didesnės – stačiakampį. Apvalų pyragą paliekame visą, stačiakampį supjaustome kubeliais.
  3. Iš 900 g grietinės ir 150 g miltelinio cukraus išplakame kremą.
  4. Apvalų tortą dedame į lėkštę. Tešlos kubelius pamerkite į grietinę ir išdėliokite piramide ant pagrindo. Tarp kubelių sudėkite ananasų griežinėlius. Kartais taip pat dedama graikinių riešutų.
  5. Surinktą piramidę užpilkite likusia grietinėle ir padėkite valandai į šaldytuvą.
  6. Pagaminti glajų. Puode sumaišome 100 g grietinės ir 100 g miltelinio cukraus, šiek tiek paviriname ant silpnos ugnies, ištirpiname gabalėlį sviesto.
  7. Kai masė atvės, supilame likusius 200 g grietinės. Gautą glajų užpilkite ant pyrago.
  8. Papuoškite „Pancho” ištirpintu šokoladu ir riešutų gabalėliais. Palikite per naktį pasimarinuoti šaldytuve.

Štai tokius skanėstus gavome. Jei reikia daugiau greitų, lengvų ir skanių desertų receptų su nuotraukomis, ieškokite jų svetainėje Eat at Home. Mūsų skaitytojai dalijasi geromis idėjomis ir kulinarinėmis gudrybėmis. Jūs taip pat galite pasidalyti savo patirtimi komentaruose. Papasakokite mums apie savo firminius pyragus, kuriuos kepėte skubėdami.

Parašykite komentarą