Naminis „Napoleonas“ su „Plombier“ kremu
Ingredientai
Šiam gaminimui jums reikės:
- 300 g sluoksniuotos tešlos
- 700 ml pieno
- 150 g cukraus
- 4 vnt. kiaušinių trynių
- 60 g krakmolo
- 100 g sviesto
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 1 a. š. citrinų sulčių
- cukraus pudros (papuošimui)
Gaminimo eiga
1. Sluoksniuotos tešlos paruošimas
Pradėkite nuo sluoksniuotos tešlos ruošimo. Jei norite, galite ją pirkti paruoštą! Jei gaminsite patys, sumaišykite miltus ir druską, o po to po truputį pridėkite sviestą, kad gautumėte smulkius kruopos. Palikite masę šaldytuve 30 minučių.
2. Tešlos kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Išimkite tešlą ir padalinkite ją į tris vienodas dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ploną lakštą (apie 3 mm storio). Įdėkite lakštus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 15-20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. Iškepę lakštai turi būti visiškai atvėsę. 🥐
3. „Plombier“ kremo paruošimas
Kol lakštai kepa, pradėkite ruoštis „Plombier“ kremui. Puode užvirkite pieną su vaniliniu cukrumi. Kitame inde sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir krakmolą. Supilti karštą pieną į kiaušinių masę, nuolat maišant, kad nesusigrūstų. Po to, viską supilkite atgal į puodą ir virkite ant silpnos ugnies, kol kremas sutirštės. 😊
Pasibaigus gaminimui, nukelkite kremą nuo ugnies, įdėkite sviestą ir citrinų sultis, gerai išmaišykite, kol sviestas ištirps. Palikite atvėsti.
4. Pyrago sudėjimas
Kai lakštai ir kremas atvės, pradėkite sudėti pyragą. Pirmas lakštas – kremas, antras lakštas – vėl kremas, trečias lakštas – papuošimas, jei norite, pabarstykite jį cukraus pudra. Palaikykite pyragą šaldytuve mažiausiai 4 valandas, kad jis gerai sutvirtėtų. 🧊
5. Pateikimas
Serviruojant, galite papuošti Pyragą šviežiais vaisiais arba šokolado drožlėmis. Mėgaukitės savo šedevru su šeima ir draugais! 🎉
Skanaus!