Parduotuvėse niekada nerasite vienadienio kefyro, tačiau galite lengvai pasigaminti savo. Natūralaus naminio kefyro receptas labai paprastas!
Produktai
Pienas – 1 litras
Kefyras – 6 šaukštai.
(arba užkandis)
1. Užvirinkite žalią naminį pieną ir atvėsinkite jį iki 38-40 laipsnių temperatūros. Pasterizuotas pienas paprasčiausiai pašildomas iki 40 laipsnių temperatūros.
2. Po to į 0,5 l pieno įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus kefyro (įprasto parduotuvinio pieno, geros kokybės arba naminio). Gerai išmaišykite ir palikite šiltai per naktį (12 valandų).
3. Tada įdėkite į šaldytuvą, atšaldykite iki norimos temperatūros ir mėgaukitės tikru, natūraliu, naminiu kefyru!