Keptos dešrelės tešloje

Skaniausi, minkščiausi, puriausi, karščiausi ir… tešloje keptos dešrelės. Kartais sunku atsispirti šių skanėstų kvapui, sklindančiam iš Danijos delikatesų parduotuvės, mus sulaiko tik ingredientų kokybė. Tačiau kodėl gi kartais nepabandžius sau ir savo šeimai tokių „nesveikų”, bet viliojančių kepinių! Receptą gavau iš nuostabios šeimininkės, šiek tiek jį pakoregavau, kad atitiktų mano ingredientus, būtent padidindama miltų kiekį (nes miltų kokybė visur skiriasi, o originalaus recepto man pasirodė nepakankamas). Man patiko, kad šiame recepte nėra kiaušinių – skaičiau, kad dėl jų tešla tampa sunkesnė ir pasensta, bet tai tik mano nuomonė! Manau, kad be kiaušinių tešla yra labai minkšta, švelni ir labai, labai puri!

Sudedamosios dalys

Kepamoms dešrelėms tešloje pagaminti reikia

  • miltai – 500 g;
  • šiltas vanduo + pienas (50×50) – 320 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 3 šaukštai;
  • aliejaus – 6 šaukštai;
  • sausų mielių – 1 valgomasis šaukštas.
  • Įdarui:
  • dešrelės „daktariškos” arba „pieniškos” – 15 vnt.

gaminimo procesas

  1. Tešlos gaminimas: Dideliame puode sumaišykite šiltą pieną ir vandenį, suberkite cukrų ir mieles ir palikite 10-15 minučių. Tada įpilkite 6 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, druskos, persijotus miltus, užminkykite minkštą, šiek tiek lipnią prie rankų tešlą. Uždenkite tešlos keptuvę rankšluosčiu arba dangčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms (1-2 kartus perminkykite).

 

  1. Darbo paviršių ir rankas gerai ištepkite augaliniu aliejumi, padalykite tešlą į vienodus rutuliukus (maždaug kiaušinio dydžio).

 

  1. Kiekvieną rutuliuką gerai suspauskite arba iškočiokite, tada uždėkite dešrelę.

 

  1. Sujunkite tešlos kraštus, užspauskite ir suformuokite pailgą pyragą.
  2. Taip suformuokite visus paplotėlius.
  3. Keptuvėje, įkaitintoje su dideliu kiekiu aliejaus (bet ne įkaitintoje iki raudonumo!!!), ant vidutinės ugnies kepkite dešreles tešloje, kol abi pusės taps raudonos.

 

  1. Paruoštus paplotėlius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
  2. Tada sudėkite jas į lėkštę ir patiekite labai skanių keptų dešrelių tešloje!
  3. Gero apetito!

Parašykite komentarą