Naminiai „Snickers“ receptas
Ar kada nors svajojote prisiliesti prie vaikiškų prisiminimų, mėgaudamiesi šiuo mėgstamu saldainių deriniu? Šie naminiai „Snickers“ yra puikus būdas prisiminti tuos laikus, kai užtenka tik šokolado, riešutų, karamelės ir žemės riešutų sviesto! 😋 Šiame recepte pateiksime išsamų vaizdą, kaip pasigaminti šį gardėsių grožį namuose.
Ingredientai:
Šokolado sluoksniui:
- 200 g pieniško šokolado 🍫
- 50 g kakavinio sviesto (arba bet kokio kito aliejaus)
Karalienės sluoksniui:
- 1 puodelis žemės riešutų sviesto 🥜
- 1/2 puodelio cukraus pudros
Karamelės sluoksniui:
- 200 g glucose (arba kukurūzų sirupo)
- 100 g cukraus
- 1/4 puodelio grietinėlės
- 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
Riešutų sluoksniui:
- 1 puodelis žemės riešutų (sūdyti) 🥜
Pasiruošimas:
1. Pirmas sluoksnis – šokoladas:
Pradėkite nuo šokolado sluoksnio. Į nedidelį puodą įdėkite pienišką šokoladą ir kakavinį sviestą. Ištirpinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kad šokoladas neprides. Kai masė bus homogeniška, išjunkite ugnį.
Paruošiamą masę supilkite į silikoninę formą (arba į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi) ir tolygiai paskirstykite. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2. Antras sluoksnis – riešutų sviestas:
Kol šokoladas stingsta, paruoškite riešutų sviesto sluoksnį. Sumaišykite žemės riešutų sviestą su cukraus pudra iki vientisos masės. Kai šokoladas sustings, išimkite iš šaldytuvo ir tolygiai užtepkite riešutų sviesto masę ant šokolado sluoksnio. Grąžinkite į šaldytuvą dar 30 minučių.
3. Trečias sluoksnis – karamelė:
Pasigaminkite karamelę. Į puodą įdėkite glucose, cukrų ir grietinėlę. Ant silpnos ugnies nuolat maišykite, kol viskas ištirps ir taps skystu, blizgiu mišinuku. Kai karamelė užvirs, leiskite jai virti apie 5 minutes, kol šiek tiek sutirštės. Įdėkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
Šią karamelės masę supilkite ant riešutų sviesto sluoksnio ir vėl skubėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Ketvirtas sluoksnis – riešutai:
Kai karamelė sustings, pabarstykite ant viršaus sūdytais žemės riešutais. Tada paruoškite paskutinį šokolado sluoksnį, kaip pirmoje dalyje, ir užpilkite ant riešutų sluoksnio. Pasirūpinkite, kad šokoladas apsemtų visą paviršių.
5. Paskutiniai žingsniai:
Leiskite „Snickers“ massai stingti šaldytuve bent 2 valandas, geriausia per naktį. Po to, kai masė sustingo, išimkite iš formos ir supjaustykite norimo dydžio plytelėmis. 📏
Patiekimo rekomendacijos:
Patiekite savo naminius „Snickers“ su šiltu pienu ar kava, ir mėgaukitės kiekvienu kąsniu! Galite pasidalinti su draugais ar šeima, nes šie saldumynai tikrai sužavės visus aplinkinius! ❤️🍴
Skanaus!