Grikių košė su miško grybais Receptas


Grikių košė su miško grybais

Šiandien siūlome jums pasimėgauti gardžia grikių koše su miško grybais. Šis patiekalas puikiai tinka kaip šiltas ir maistingas pietų ar vakarienės pasirinkimas. Grikiai yra labai sveika ir maistinga java, o miško grybai prideda ypatingo skonio ir aromato. Pasiruoškite ir leiskite savo skoniams šokti! 🍄✨

Ingredientai:

  • 1 puodelis grikių
  • 300 g šviežių miško grybų (pavyzdžiui, voveraičių, baravykų ar pievagrybių)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas sviesto
  • 2 puodeliai vandens arba daržovių sultinio
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių petražolių (patiekti)

Paruošimo etapas:

1. Grikių paruošimas

Pirmiausia, gerai nuplaukite grikius po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus ir dulkes. Kai grikiai išskalauti, virkite juos. Puode užvirinkite 2 puodelius vandens arba daržovių sultinio, įberkite druskos. Į vandenį įdėkite grikius ir virkite maždaug 15-20 minučių, kol jie suminkštės ir sugers visą skystį. Kai grikiai paruošti, jis turėtų būti purūs. Išjunkite ugnį ir palikite juos pastovėti dar 5 minutes.

2. Grybų ir svogūnų ruošimas

Tuo pačiu metu, kol virs grikiai, paruoškite grybus. Nuplaukite ir supjaustykite grybų stiebus, jeigu reikia. Kaimynai rekomenduoja nepervirti grybų, kad jie neprarastų savo aromato! 🌲

Į didžią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sviesto, įkaitinkite. Tada sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir jis užkeps. Kai svogūnas taps auksinės spalvos, įdėkite smulkintus česnakus ir grybus. Kepkite viską ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių, kol grybai bus švelnūs ir gražiai rudos spalvos. Pagal skonį paskaninkite druska ir pipirais.

3. Košės sudėjimas

Baigus ruošti grybus, sumaišykite juos su paruoštais grikiais. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai pasidalintų aromatais. Prireikus dar paskaninkite druska ir pipirais. ❤️

4. Patiekiame

Dabar galite patiekti patiekalą! Ant lėkščių pilkite grikių košę su miško grybais. Jei norite, papuoškite šviežiais petražoliais. Patiekite su šviežiu duonos kepalu arba šaltais agurkais šalia. 👩‍🍳🥗

Skanaus!

Pasinerkite į miško gėrybes ir mėgaukitės kiekvienu kąsniu. Galite eksperimentuoti su skirtingais grybų tipais arba pridėti daržovių, kad suteiktumėte daugiau spalvų ir skonio.

Parašykite komentarą