Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis

Pagaminti ją nesunku, tačiau reikia apsišarvuoti kantrybe, nes spanguolių tinktūrai reikia ilgo brandinimo laikotarpio kartu su alkoholiu ir natūraliais priedais. Tuomet išgaunamas sodrus skonis ir aromatas. Saldikliui naudojame natūralų medų, o kad būtų daugiau skonio, įdedame mėtų lapelių.

Produktai Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis

Šviežios spanguolės – 500 gr
Degtinė – 1 litras
Vanduo – 500 ml
Medus – 800 g
Šviežios mėtos – 1-2 šakelės
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasNaminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis
Recepto nuotrauka: Spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 1 žingsnis
Paruoškite spanguoles, mėtas ir degtinę. (Sezono metu naudokite šviežias spanguoles, bet jei gėrimą ruošiate žiemą ar pavasarį, tinka ir šaldytos uogos).

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 2 žingsnis
Spanguoles sudėkite į sietelį kartu su pipirmėčių lapeliais ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Leiskite vandeniui nutekėti.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 3 žingsnis
Spanguoles ir mėtas sudėkite į 3 litrų talpos stiklinį indą. Spanguoles ir spanguolių lapus sutrinkite trintuvu iki minkštimo.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 4 žingsnis
Užpilkite sutrintas spanguoles degtine.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 5 žingsnis.
Uždarykite stiklainį sunkiu kaproniniu dangteliu ir 2 savaites palaikykite tamsioje vietoje.

Recepto paruošimo nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 6 žingsnis.
Praėjus nurodytam laikui, puode sumaišykite medų ir vandenį, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Virkite 2-3 minutes ant silpnos ugnies.
Tada atvėsinkite medaus sirupą iki kambario temperatūros.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 7 žingsnis
Į stiklainį su spanguolėmis ir degtine supilkite medaus sirupą. Uždenkite stiklainio kaklelį ir švelniai pakratykite turinį.
Vėl uždarykite stiklainį dangteliu ir palikite šiltoje vietoje dar 2 savaitėms.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 8 žingsnis
Kai praeis laikas, gėrimas stiklainyje taps tamsesnis ir vientisesnis – laikas tinktūrą perkošti.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 9 žingsnis
Išplaukite stiklainio turinį smulkiame sietelyje ir atskirkite spanguolių minkštimą nuo skysčio.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – žingsnis Nr. 10
Dėl spanguolių minkštimo tinktūra yra drumsta. Kad tinktūra būtų skaidri, perkoškite ją per medvilninį marlės filtrą. Norėdami tai padaryti, ant pusės marlės gabalėlio uždėkite vatos, uždenkite kita puse ir sulenkite visą konstrukciją per pusę – gausite du sluoksnius vatos ir keturis sluoksnius marlės. Jei naudojate tik marlę, ją reikia sulankstyti 8-16 kartų.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 11 žingsnis
Iš nurodyto ingredientų skaičiaus gausite 2 litrus tinktūros. Supilkite jį į butelius, sandariai uždarykite ir laikykite tamsioje, sausoje vietoje.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 12 žingsnis
Spanguolių uogienė yra vidutiniškai saldi, apie 20 laipsnių stiprumo, su švelniu mėtų aromatu ir maloniu spanguolių kartumu.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – žingsnis Nr. 13
Žiemą vakaro susitikimams pravers spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis.

Recepto nuotrauka: Naminė spanguolių tinktūra su medumi ir mėtomis – 14 žingsnis
Uogų eliksyras yra vidutinio stiprumo, subalansuoto skonio ir subtilaus miško aromato.

Parašykite komentarą