Naminė duona su sausomis mielėmis orkaitėje

Norėčiau su jumis pasidalyti naminės duonos, pagamintos su sausomis mielėmis, receptu, kuris gaminamas neminkant. Orkaitėje iškepta duona yra kvapni, maloni ir puri. Jį lengva pagaminti, tereikia vos kelių ingredientų. Išbandykite!

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti naminės duonos su sausomis mielėmis orkaitėje, reikia:

  • 500 g miltų;
  • 365 ml vandens;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • 7 g sausų mielių.

Virimo procedūra

  1. Miltus sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir druska. Į mišinį įpilkite šilto vandens ir maišykite tešlą iki vientisos masės apie 5 minutes. Tešla būna minkšta ir šiek tiek lipni prie rankų.
  2. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1-1,5 valandos, kad pakiltų. Tešla pakils du kartus.
  3. Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Rankomis suformuokite sluoksnį, du tešlos kraštus užlenkite link centro (kaip parodyta paveikslėlyje). Tešla gali prilipti prie rankų, todėl paviršių gerai pabarstykite miltais.
  4. Įdėkite tešlą į duonos formą (formą patepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi). Palikite pakilti 30 minučių.
  5. Duonos formą su tešla grąžinkite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Per pirmąsias 20 kepimo minučių orkaitės dugne pastatykite dubenį su vandeniu, kad susidarytų garai.
  6. Ištraukite iš orkaitės skanią ir orinę naminę duoną su sausomis mielėmis, atvėsinkite, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
  7. Gero apetito!

Parašykite komentarą