Moliūgų vafliai elektrinėje vaflinėje

Jei mėgstate ryškius, skanius ir minkštus vaflius, siūlau juos gaminti su moliūgais elektrinėje vaflinėje. Vafliai yra minkšti ir kvapnūs, juos galima patiekti su arbata ar kava, paskaninti uogiene, džemu, medumi ar tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Esu tikra, kad šie pyragėliai patiks net tiems, kurie nelabai mėgsta moliūgų!

Sudedamosios dalys

Norėdami pasigaminti moliūgų vaflius elektrinėje vaflinėje, turime:

  • nuluptas moliūgas – 250 g;
  • miltai – 200 gr
  • cukraus – 50 gr;
  • kiaušinis – 3 vnt;
  • grietinės (aš gaminau iš 20 proc. riebumo grietinės) – 3 šaukštai;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
  • aliejumi patepkite formas.

gaminimo procesas

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų.
  2. Plaktuvu sumaišykite kiaušinius ir cukrų iki vientisos masės.
  3. Į kiaušinių ir cukraus mišinį supilkite grietinę ir maišykite vieliniu plakikliu, kol masė taps vientisa.
  4. Kai mišinys taps vientisas, supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, kruopščiai išmaišykite tešlą.
  5. Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir išimkite sėklas. 250 g paruošto moliūgo sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į tešlą.
  6. Išmaišykite tešlą mentele (arba šaukštu). Moliūgų vaflių tešla bus puri ir vidutinio tirštumo.
  7. Gerai įkaitinkite elektrinę vaflinę ir kepimo šepetėliu patepkite vaflinės plokštes augaliniu aliejumi. Į kiekvieną lėkštę dėkite po 1,5 šaukšto moliūgų tešlos ir uždarykite vaflinės dangtį. Kepkite vaflius, kol jie taps auksiniai, tada perkelkite į lėkštę. Su likusia tešla palaipsniui iškepkite visus moliūgų vaflius. Prieš kiekvieną tešlos paskirstymą elektrinės vaflinės vaflinės plokštę patepkite aliejumi. Iš nurodyto ingredientų skaičiaus galite pagaminti 12 vaflių.
  8. Ryškius, skanius, minkštus vaflius apibarstykite cukraus pudra arba medumi ir patiekite. Jei turite elektrinę vaflinę, naudokite ją ir pagaminkite moliūgais pagardintus vaflius sau ir savo artimiesiems, o ant stalo turėsite saulėtą, švelnų arbatos pyragą!
  9. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą