Moliūgų sriuba su keptomis šukutėmis

Moliūgų sriuba su keptomis šukutėmis Sudedamosios dalys

  • Dėl sriubos:
  • 600 g Hokaido moliūgų(se)
  • 750 ml vištienos sultinio
  • 150 g grietinėlės
  • n. B. Kario milteliai, švelnūs
  • 1 skiltelė (-ės) česnako
  • 1 griežinėlis (-iai) imbiero šaknies
  • šiek tiek cinamono lazdelės (-ių), 1 skiltelė.
  • ½ vanilės ankšties (-ų), jos kauliukas (-ai)
  • 4 šaukštai šalto sviesto
  • Druska
  • Šukutės:
  • 5 paruoštos kepti šukutės.
  • 1 šaukštelis aliejaus
  • 1 šaukštelis sviesto
  • n. B. vanilinė druska
  • n. B. Pipirai iš malūno

Paruošimas

Darbo laikas apie 30 minučių

Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 30 minučių

Bendras laikas apie 1 val.
Sriubai ruošti moliūgą nulupkite, šaukštu išimkite sėklas ir supjaustykite minkštimą 1 cm dydžio kubeliais. Sudėkite moliūgo kubelius į puodą su sultiniu ir virkite apie 20 minučių, kol suminkštės. Supilkite grietinėlę ir 1 valgomąjį šaukštą kario miltelių ir sutrinkite sriubą rankiniu maišytuvu.

Česnaką nulupkite ir perpjaukite per pusę. Sudėkite į sriubą kartu su imbieru, cinamonu ir vanilės ankštimi, palikite kelioms minutėms ir vėl išimkite.

Rankiniu trintuvu nedideliais gabalėliais įmaišykite sviestą ir pagardinkite moliūgų sriubą druska bei kario milteliais.

Nuplaukite šukutes ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite šukutes iš abiejų pusių apie 1 minutę. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite šukutėms kepti likusiame karštyje apie 1 minutę, kol taps permatomos.

Parašykite komentarą