Midijos su salierais Подробнее
Jei esate pamišę dėl midijų ir jau išbandėte visus įmanomus patiekalus su jomis, pabandykite jas kepti su salierais. Ši daržovė kartu su svogūnais ir prieskoniais midijoms suteiks gaivumo ir aitrumo.
Paruošimo aprašymas:
Lengvą midijų vakarienę galima patiekti su taure atšaldyto baltojo vyno. Tokiame patiekale nėra daug kalorijų, todėl lengvai galite sau leisti jį pasigaminti romantiškam vakarui ar greitam užkandžiui.
Sudėtis / sudedamosios dalys:
- midijos – 150 gramų
- Saliero stiebas – 150 gramų
- Svogūnų svogūnai (dideli) – 1/2 vnt.
- Augalinis aliejus – trisdešimt mililitrų
- Druska – 2 žiupsneliai
- Maltų juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis
Kaip gaminti midijas su salierais
- Paruoškite nurodytus ingredientus.
- Nulupkite svogūną nuo lukšto ir nuplaukite vandenyje kartu su salierais. Pusę svogūno supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite apie 3-4 minutes, kol įgaus auksinę spalvą.
- Supjaustykite salierą gabaliukais ir sudėkite į keptuvę. Šiame etape taip pat galite įspausti česnako skiltelę, prieš tai ją nulupę, jei mėgstate pikantišką patiekalo skonį.
- Kepkite 1 minutę ir sudėkite nuplautas midijas.
- Kepkite dar 2-3 minutes, kartkartėmis viską pamaišydami.
- Viską pasūdykite ir papipirinkite, išmaišykite. Pagal skonį galite įdėti kitų prieskonių ar prieskoninių žolelių. Išjunkite kaitrą.
- Sudėkite midijas su salierais į lėkštę ir patiekite karštas.