kiauliena orkaitėje

Orkaitėje kepta kiauliena

Orkaitėje kepta kiauliena – puikus karštas patiekalas šventiniam stalui. Jis nereikalauja ypatingo dėmesio (puikioje izoliacijoje praleidžia daugiau nei 4.5 valandos!), tačiau beveik visada pavyksta puikiai. Šiuo atveju lemiamą reikšmę turi žaliavų kokybė: pirkite atšaldytą mėsą, jokios šaldytos! Prieskonius ir prieskonius marinavimui galima keisti priklausomai nuo skonio pomėgių, tačiau nerekomenduojame atsisakyti kadagio ir kalendros, nes jie patiekalui suteikia labai įdomų „skambesį”. Beje, kol kiauliena bus kepama orkaitėje, jūsų artimuosius ir svečius namuose žavės iš virtuvės sklindantys stebuklingi aromatai, o kai patiekalas bus patiektas, jų apetitas bus pats didžiausias!

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • kiaulienos nugarinė – 2 kg
  • česnakų – 6-7 skiltelės
  • maltos saldžiosios paprikos – 1/3 šaukštelio
  • džiovintų kadagių – 4 uogos
  • džiovintų rozmarinų – 1/3 šaukštelio
  • gvazdikėliai – 2 pumpurai
  • kalendros – 1/2 šaukštelio
  • aitriųjų paprikų dribsnių – 1/2 šaukštelio
  • alyvuogių aliejaus – 1 valgomasis šaukštas. l.
  • druskos, šviežiai maltų pipirų – pagal skonį

GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Paruoškite kiaulieną kepti. Nuplaukite ją ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Nulupkite česnako skilteles. Didžiąsias supjaustykite pailgomis skiltelėmis, mažąsias palikite sveikas.
  2. Paruoškite prieskonių mišinį kiaulienai. Į trintuvą sudėkite saldžiąją papriką, kadagius, rozmariną, gvazdikėlius, kalendrą ir aitriosios paprikos dribsnius. Įtrinkite plaktuvu. Įpilkite aliejaus ir išmaišykite.
  3. Padėkite kiaulieną ant stalo. Plonu peiliu mėsoje padarykite gilius dūrius. Į juos įdėkite pusę česnako skiltelių. Apverskite mėsą į kitą pusę ir įdarykite likusiais česnakais.
  4. Įtrinkite kiaulieną druska, tada ištepkite ją aštriu sviesto mišiniu. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite kambario temperatūroje 1-1.5 valandos.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Nuimkite nuo kiaulienos maistinę plėvelę ir suvyniokite mėsą į foliją. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 3.5-4 valandas. Ant stalo patiekite karštą.

Parašykite komentarą