Minkštos bandelės su kremu


Minkštos bandelės su kremu 🍞🍰

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 250 ml šilto pieno
  • 100 g cukraus
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 2 kiaušiniai
  • 7 g sausų mielių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto
  • 400 ml grietinėlės (kremui)
  • 2 šaukštai cukraus (kremui)
  • 1 šaukštas vanilės cukraus (kremui)
  • Šokolado drožlės (papuošimui) 🍫

Paruošimas:

1. Tešlos paruošimas:

Pirmiausia, dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles ir 1 šaukštą cukraus. Palikite 10 minučių, kad mielės suaktyvėtų. ❤️

2. Ingredientų maišymas:

Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, likusį cukrų ir druską. Sukurkite duobutę miltuose ir įpilkite mielių mišinį, kiaušinius, sviestą bei vanilės ekstraktą.

3. Minkyti:

Minkyti tešlą apie 10-15 minučių, kol ji taps glotni ir elastinga. Jei tešla per daug lipni, galite pridėti dar šiek tiek miltų.

4. Kylimas:

Formuokite tešlą į rutulį ir dėkite į aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite šluoste ir palikite šiltoje vietoje about 1 valandą, kol tešla padvigubės.

5. Bandelių formavimas:

Po to, kai tešla pakilo, ją iš dėkite ant miltuoto paviršiaus ir padalinkite į 12 vienodų dalių. Kiekvieną dalį suformuokite į rutuliuką ir dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite juos pakilti dar 30 minučių.

6. Kepimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepkite bandeles apie 20-25 minutes, kol jos bus auksinės spalvos. Po kepimo leiskite joms atvėsti ant grotelių.

Kremo paruošimas:

Kol bandelės vėsta, pasiruoškite kremą. Išplakite grietinėlę su cukrumi ir vanilės cukrumi, kol ji taps standi ir puri. 🥄

Bandelių pildymas:

Atvėsusias bandeles perpjaukite per pusę ir įdėkite šaukštą kremo viduriu. Bandeles papuoškite šokolado drožlėmis, jeigu pageidaujate. 🎉

Patiekimas:

Serviruokite minkštas bandeles su kremu šiltas arba kambario temperatūroje. Šios bandelės puikiai tinka prie arbatos ar kavos! ☕️

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą