Mimozos salotos


Ingredientai:

  • 1 indelis (400 g) konservuotų ančiuvių (arba kitų žuvų)
  • 4 kiaušiniai
  • 3 vidutiniai bulvės
  • 2 morkos
  • 1 puodelis žirnelių (šaldytų arba konservuotų)
  • 1 didelė svogūnų galva
  • 200 g majonezo
  • Druska pagal skonį
  • Šviežių petražolių (dekoravimui) 🌿

Paruošimo procesas:

  1. Kiaušinių virimas: Virkite kiaušinius 10-12 minučių, kol bus kietai virtas. Po to nuplaukite juos po šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
  2. Daržovių paruošimas: Nuskuskite bulves ir morkas. Bulves virkite pasūdytame vandenyje apie 20-25 minutes, o morkas – 15-20 minučių, kol pasitvirtins minkštumas. Po to atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Žirnių paruošimas: Jei naudojate šaldytus žirnelius, juos užvirinkite vandenyje 5-7 minutes. Jei konservuoti, tiesiog nusausinkite skystį.
  4. Svogūnų paruošimas: Smulkiai supjaustykite svogūną ir, jei pageidaujate, galite jį pamirkyti šaltame vandenyje 10 minučių, kad sumažėtų kartumas.
  5. Kiaušinių paruošimas: Atvėsusius kiaušinius nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais arba tarkuoti tam, kad būtų lengviau maišyti su kitais ingredientais.
  6. Ingredientų sumaišymas: Visus paruoštus ingredientus – bulves, morkas, žirnelius, svogūną, kiaušinius ir konservuotą žuvį – dėkite į didelį dubenį. Įberkite druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišykite.
  7. Majonezo pridėjimas: Į sumaišytus ingredientus dėkite majonezą ir dar kartą švelniai išmaišykite, kad viskas gerai pasiskirstytų.
  8. Salotų pateikimas: Mimozas salotas galima patiekti tiek šviežias, tiek atvėsintas. Prieš patiekiant, puikiai tinka papuošti smulkintomis šviežiomis petražolėmis. 🌼
  9. Pastabos: Salotas geriausia valgyti tą pačią dieną, tačiau galima laikyti šaldytuve ir kitą dieną. Skonis net ir po paros bus puikus! 😊

Patarimai:

  • Pakeitus ingredientus, galite sukurti savo unikalų Mimozos salotų receptą. Pavyzdžiui, pabandykite pridėti maltos mėsos arba keptų pievagrybių.
  • Jei norite dietiškesnės versijos, mažinkite majonezo kiekį arba naudokite jogurtą.

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą