Antilopių pyragas
Ingredientai:
- 300 g miltų
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus
- 4 kiaušiniai 🥚
- 1 šaukštas vanilės ekstrakto
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas kepimo miltelių
- 250 g varškės
- 150 g grietinėlės
- 100 g šokolado 🍫
- Šviežių vaisių, pavyzdžiui, uogų (mėlynių, aviečių) 🍓
Paruošimo etapas:
1. Tešlos paruošimas
Pradėkite nuo tešlos paruošimo. Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius dubenyje. Atidėkite šoną. 😋
2. Sviesto ir cukraus plakimas
Dideliame dubenyje supjaustykite sviestą ir cukrų. Plakite, kol masė taps šviesi ir purus.
Pridėkite kiaušinius po vieną ir plakite toliau, kol visiškai įsijungs. Galiausiai įmaišykite vanilės ekstraktą.
3. Tešlos formavimas
Palaipsniui į miltų mišinį supilkite sviesto ir kiaušinių masę. Sumaišykite iki vientisos tešlos.
Tešlą supilkite į išteptą kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Kitaip tariant, suformuokite antilopių pyrago pamatą! 🦌
4. Varškės mišinio paruošimas
Mažame dubenyje sumaišykite varškę ir grietinėlę. Plakite, kol masė taps lygi. Pridėkite šiek tiek cukraus, jei norite saldžiau.
Šią varškės masę supilkite ant tešlos ir tolygiai paskirstykite.
5. Šokolado paruošimas
Šokoladą ištirpinkite ant garų vonios arba mikrobangų krosnelėje. Apšlakstykite šokolado masę ant pyrago viršaus. 💖
6. Pyrago kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pyragą apie 30-40 minučių, kol jis bus auksinės spalvos ir tvirto paviršiaus.
Norėdami patikrinti, ar pyragas iškepęs, į vidurį įdėkite medinį pagaliuką – jis turi būti sausas.
7. Puokštė ir serviravimas
Leiskite pyragui atvėsti prieš patiekiant. Papuoškite šviežiomis uogomis ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra. 🍰
Patiekite su šaltu pienu ar arbata. Mėgaukitės šiuo skaniu pyragu su šeima ir draugais!
Skanaus! 🍽️