Migdoliniai sausainiai su ryžių miltais Receptas


Receptas: Migdoliniai sausainiai su ryžių miltais

Ingredientai:

  • 200 g migdolų miltų
  • 100 g ryžių miltų
  • 100 g cukraus pudros
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1 kiaušinis
  • 50 g lydyto sviesto
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • cukraus pudra apibarsymui

Paruošimo eiga:

  1. Paruoškite tešlą: Pirma, dubenyje sumaišykite migdolų miltus, ryžių miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite, kad ingredientai gerai susijungtų. 🥣
  2. Pridėkite kiaušinį ir sviestą: Į sausų ingredientų mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą. 🍳
  3. Formuokite sausainius: Pasiruošę tešlą, suformuokite nedidelius rutuliukus (apie 2–3 cm skersmens) ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite tarp sausainių maždaug 3–4 cm tarpą, kad kepti sausiainiai galėtų išsiplėsti. 🎉
  4. Apibarstykite cukraus pudra: Prieš dėdami sausainius į orkaitę, apibarstykite juos cukraus pudra. Tai suteiks sausainiams ne tik gražų vaizdą, bet ir saldų skonį. 🍬
  5. Kepkite: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepkite sausainius 12–15 minučių, kol jie išvys auksinės spalvos. Po kepimo, leiskite sausainiams atvėsti ant kepimo skardos, kad jie taptų traškūs. 🍪
  6. Patiekimas: Atvėsusius migdolinius sausainius galite patiekti su puodeliu arbatos ar kavos. Šie sausainiai puikiai tiks vakaro užkandžiui arba šventinėms progoms. 🌟

Skanaus! 🥳

Parašykite komentarą