Mieliniai suktinukai su varške

Varškės mieliniai suktinukai yra neįtikėtinai minkšti! Juos gaminu jau ne pirmą kartą ir jie yra gardžiai minkšti ir sotūs. Juos galite valgyti su sviestu arba uogiene. Kiekvienas turėtų juos išbandyti.

Sudedamosios dalys

Varškės mieliniams suktinukams paruošti reikia:

  • miltai – 400 g (+/-);
  • varškės sūris – 200 gr;
  • cukraus – 120 gr;
  • sviestas – 60 gr;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • pieno – 70 ml;
  • mielių – 1 šaukštelis;
  • druskos – žiupsnelis;
  • 1 apelsino arba citrinos žievelės;
  • kiaušinio trynį (bandelėms patepti).

Metodas

  1. Mieles ištirpinkite šiltame piene su keliais šaukštais miltų ir cukraus. Palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
  2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir trumpai suplakite. Tada įberkite druskos, ištirpinto sviesto, varškės ir žievelės. Gerai išmaišykite.
  3. Supilkite užkandį į pagrindinį mišinį ir gerai išmaišykite. Įmaišykite persijotus miltus.
  4. Suberkite miltus ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Padėkite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto stalo ir minkykite rankomis. Tešla turi būti labai minkšta. Tešlą sudėkite į riebalais pateptą dubenį.
  5. Pastatykite šiltoje vietoje maždaug 1,5 valandos. Tešla padvigubės.
  6. Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Gerai išminkykite tešlą ir padalykite ją į 8-10 dalių. Suformuokite vienodus rutuliukus ir sudėkite į formą. Mielinius suktinukus palikite pakilti 30-40 minučių.
  7. Patepkite bandeles plaktu kiaušinio tryniu ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
  8. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės spalvos. Varškės mielinės bandelės yra skanios, minkštos ir labai apetitiškos!
  9. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą