Mieliniai sluoksniuotos tešlos pyragėliai yra puikus kepinys, kurį galima patiekti ir prie arbatos, ir prie mėsos sultinio. Galite rinktis iš daugybės skirtingų įdarų. Siūlau išbandyti mielinės tešlos pyragėlius su originaliu įdaru, į kurį įeina mėsa, grybai, kiaušinienė ir kiti skanūs ingredientai.
Sudedamosios dalys
Taigi, kad pagamintume paplotėlius, mums reikės:
- paruoštos sluoksniuotos tešlos – 1 pakuotė;
- švieži kopūstai – 300 g
- mėsos – 300 g;
- šviežių grybų (šaldytų) – 300 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- kiaušinienė – 2 vnt;
- Sviestas faršui kepti – 70 g;
- druskos, pipirų – pagal skonį.
gaminimo procesas
- Sluoksniuotos tešlos įdarą ruoškite paeiliui. Mėsos įdarui mėsą pertrinkite blenderiu.
- Maltą mėsą apkepkite svieste.
- Grybų įdarui grybus smulkiai supjaustykite ir apkepkite.
- Šviežius kopūstus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite.
- Įmuškite kiaušinius ir iškepkite į omletą.
- Omletą supjaustykite makaronais.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį svieste.
- Paimkite paruoštą mielinę sluoksniuotą tešlą. Atšildykite jį. Iškočiokite tešlos sluoksnį.
- Dabar supjaustykite tešlą vienodais kvadratėliais.
- Į kiekvieno kvadrato vidurį paeiliui dėkite mielinės tešlos įdarą. Pradėkite nuo mėsos įdaro.
- Tada ant mėsos įdaro uždėkite kopūstų įdarą.
- Ant kopūstų įdaro sudėkite grybų įdarą.
- Grybų faršą pabarstykite kepintais svogūnais.
- Įdaro sluoksnį papildykite gabalėliais supjaustytu omletu.
- Kai visi įdarai bus sudėti, iš sluoksniuotos tešlos suformuokite paplotėlius.
- Gamindami paplotėlius, jų viduryje palikite nedidelę skylutę, kad kepant galėtų išeiti garai.
- Dėkite paplotėlius ant kepimo popieriaus ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite juos į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite sluoksniuotą tešlą, kol ji taps auksinės spalvos, apie 25 minutes.
- Šiuos skanius ir apetitą žadinančius sluoksniuotos tešlos pyragėlius galite patiekti ant stalo.
- Gero apetito!