Mielinė tešla ant išrūgų

Mielinė tešla iš išrūgų yra puiki universali tešla, kurią galima naudoti iš karto arba užšaldyti vėlesniam naudojimui. Iš jo galima gaminti bet ką: keptus ar keptus pyragus, tortus, koldūnus, duoną, picas ir t. t. Pyragams ir koldūnams galima naudoti bet kokį įdarą – saldų (šiuo atveju į tešlą įberkite daugiau cukraus) ir nesaldų. Tešla yra oro, glotni ir elastinga, išbandykite!

Sudedamosios dalys

Mielinei tešlai su išrūgomis pagaminti reikės:

  • ypač grynų miltų – 3 puodeliai;
  • išrūgos – 1 puodelis
  • rafinuoto augalinio aliejaus – 0,5 puodelio;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 2-4 šaukšteliai;
  • sausų mielių – 1 šaukštelis.

Virimo procedūra

  1. Sumaišykite išrūgas ir augalinį aliejų, pašildykite mišinį, kol jis taps šiltas. Į miltus suberkite druską, cukrų, sausas mieles ir išmaišykite.
  2. Į miltų ir mielių mišinį palaipsniui supilkite aliejų bei išrūgas ir užminkykite tešlą.
  3. Tešla turi būti minkšta, bet beveik nelipti prie rankų ir paviršiaus.
  4. Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 40-40-40 minučių. Tešlos tūris padvigubės.
  5. Tada tešlą šiek tiek išminkykite ir vėl palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos. Šį kartą tešla padidės maždaug 3 kartus.
  6. Ši puiki išrūgų pagrindu užminkyta mielinė tešla jau paruošta naudojimui. Jį galima užšaldyti maišelyje.
  7. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą