Mielinė tešla iš išrūgų yra puiki universali tešla, kurią galima naudoti iš karto arba užšaldyti vėlesniam naudojimui. Iš jo galima gaminti bet ką: keptus ar keptus pyragus, tortus, koldūnus, duoną, picas ir t. t. Pyragams ir koldūnams galima naudoti bet kokį įdarą – saldų (šiuo atveju į tešlą įberkite daugiau cukraus) ir nesaldų. Tešla yra oro, glotni ir elastinga, išbandykite!
Sudedamosios dalys
Mielinei tešlai su išrūgomis pagaminti reikės:
- ypač grynų miltų – 3 puodeliai;
- išrūgos – 1 puodelis
- rafinuoto augalinio aliejaus – 0,5 puodelio;
- druskos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 2-4 šaukšteliai;
- sausų mielių – 1 šaukštelis.
Virimo procedūra
- Sumaišykite išrūgas ir augalinį aliejų, pašildykite mišinį, kol jis taps šiltas. Į miltus suberkite druską, cukrų, sausas mieles ir išmaišykite.
- Į miltų ir mielių mišinį palaipsniui supilkite aliejų bei išrūgas ir užminkykite tešlą.
- Tešla turi būti minkšta, bet beveik nelipti prie rankų ir paviršiaus.
- Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 40-40-40 minučių. Tešlos tūris padvigubės.
- Tada tešlą šiek tiek išminkykite ir vėl palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos. Šį kartą tešla padidės maždaug 3 kartus.
- Ši puiki išrūgų pagrindu užminkyta mielinė tešla jau paruošta naudojimui. Jį galima užšaldyti maišelyje.
- Gero apetito!