mėsos troškinys

MĖSOS TROŠKINYS SU KIAULIENOS DARŽOVĖMIS

Ryškus, vitaminingas, nepakartojamai skanus ir sotus! Mėsos troškinys su kiaulienos daržovėmis yra nuostabus „du viename” patiekalas. Švelnią sultingą mėsą kartu su ryškiomis sveikomis daržovėmis galima patiekti kaip tirštą sriubą arba kaip antrąjį patiekalą su aksominiu pomidorų padažu! Ir jį labai lengva paruošti!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Kiauliena – 700 gr
  • Bulvės – 1 kg
  • paprikos – 3 PC.
  • Cukinijos – 1 PC.
  • Morkos – 1 PC.
  • Svogūnai – 2 PC.
  • Pomidorai – 4 PC.
  • Augalinis aliejus – 4 table.l
  • Vanduo (arba daugiau, pagal skonį) – 1 stack
  • pomidorų pasta – 3 table.l
  • lauro lapai – 2 PC.
  • Žalumynai – skonis
  • Česnakai – skonis
  • Druska – skonis
  • Maltų juodųjų pipirų – skonis

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pasigaminti kiaulienos troškinį su daržovėmis? Pirmiausia paruoškite visus reikiamus produktus. Kokia kiaulienos dalis geriausiai tinka receptui? Galite naudoti bet kurią gyvūno dalį, aš paėmiau sprandinę. Jei turite šaldytą mėsos gabalą, iš anksto išimkite jį iš šaldiklio ir atitirpinkite. Kiaulieną nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  2. Supjaustykite mėsą nedideliais vienodo dydžio gabalėliais.
  3. Paruoškite daržoves. Nulupkite bulves, svogūnus, česnakus ir morkas. Nupjaukite cukinijos kotelį. Jei turite jauną cukiniją, palikite ją tokią, kokia yra. Labiau subrendusiai daržovei reikėtų nupjauti šiurkščią žievelę ir išimti sėklas. Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite šerdį. Visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu.
  4. Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, o morkas – pusžiedžiais, apskritimais arba lazdelėmis, kaip jums labiau įprasta.
  5. Paprikas supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. x 1 cm. Kad paruoštas patiekalas atrodytų labai apetitiškai ir ryškiai, jei įmanoma, naudokite skirtingų spalvų paprikas. Smulkiai supjaustykite česnaką.
  6. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Jei reikia, nuo pomidorų pašalinkite odelę. Tam pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palikite minutei, tada nusunkite karštą vandenį, šiek tiek atvėsinkite pomidorus ir lengvai nuimkite odelę.
  7. Įkaitinkite bekvapį augalinį aliejų sunkioje keptuvėje aukštu dugnu. Siųskite kepti kiaulieną. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, retkarčiais pamaišydami.
  8. Į keptuvę suberkite morkas ir svogūnus. Išmaišykite ir palikite dviem-trims minutėms.
  9. Į mėsą suberkite papriką ir česnaką. Maišydami kepkite apie 5 minutes.
  10. Sudėkite pomidorų pastą, viską gerai išmaišykite, palikite ant viryklės dar porai minučių.
  11. Į katilą arba keptuvę storais kraštais suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir cukiniją.
  12. Tada sudėkite pomidorus.
  13. Perkelkite keptuvės turinį į dubenį. Įberkite pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, porą lauro lapų ir įpilkite vieną stiklinę vandens. Jei norite, kad troškinys būtų tirštos sriubos pavidalo, įpilkite šiek tiek daugiau vandens, tačiau nepamirškite, kad pomidorai ir cukinijos atiduos sultis. Šiuo metu galite įdėti bet kokių mėgstamų prieskonių.
  14. Viską gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir siųskite ant viryklės. Užvirinkite ant didelės ugnies, dar kartą išmaišykite ir sumažinkite ugnį iki vos mažesnės nei vidutinė. Troškinkite troškinį uždengę dangtį, kol jis bus tirštas ir visi ingredientai išvirs. Tai užtruks nuo 30 iki 50 minučių.
  15. Paragaukite, ar gatavas troškinys sūrus, jei reikia, įberkite druskos. Pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis, išmaišykite ir palikite ant viryklės dar minutei.
  16. Paruošta, galite patiekti!

Parašykite komentarą