Marmurinis jautienos troškinys
Marmurinė mėsa yra tikras delikatesas. Būtent dėl mėsos skaidulų viduje esančio riebalų tinklelio ji vadinama marmurine. Tinkamai paruošta ji būna labai sultinga ir minkšta. Išbandykite!
Ingredientai
- Jautienos nugarinė – 500 g
- Svogūnai – 2 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai. šaukštai.
- Druska, pipirai – pagal skonį
Instrukcijos
- Jautieną nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis skersai riebalų skaidulų. Taip ji bus minkštesnė kepant.
- Sudėkite mėsą į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir nuolat maišydami kepkite, kol ji įgaus auksinę spalvą.
- Morkas supjaustykite griežinėliais, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
- Apkeptą mėsą ir daržoves sudėkite į katilą arba puodą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
- Įpilkite litrą vandens, troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
- Gero apetito!