marmurine jautiena

Marmurinis jautienos troškinys

Marmurinė mėsa yra tikras delikatesas. Būtent dėl mėsos skaidulų viduje esančio riebalų tinklelio ji vadinama marmurine. Tinkamai paruošta ji būna labai sultinga ir minkšta. Išbandykite!

Ingredientai

  • Jautienos nugarinė – 500 g
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai. šaukštai.
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Instrukcijos

  1. Jautieną nuplaukite ir supjaustykite lazdelėmis skersai riebalų skaidulų. Taip ji bus minkštesnė kepant.
  2. Sudėkite mėsą į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir nuolat maišydami kepkite, kol ji įgaus auksinę spalvą.
  3. Morkas supjaustykite griežinėliais, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  4. Apkeptą mėsą ir daržoves sudėkite į katilą arba puodą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  5. Įpilkite litrą vandens, troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
  6. Gero apetito!

Parašykite komentarą