Mėsos mišrainė Receptas


Mėsos mišrainė

Ši mėsos mišrainė yra puikus pasirinkimas bet kokiai progai – tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pietų patiekalui. Jos paruošimas yra pakankamai paprastas, o skonis tikrai nustebins jūsų visus svečius. 🍖🥗

Ingredientai:

  • 400 g virtos jautienos (galite naudoti ir kiaulieną ar kalakutieną)
  • 200 g virtų bulvių
  • 150 g morkų
  • 100 g žirnelių (galite naudoti konservuotus)
  • 1 raudona paprika
  • 1 agurkas (pageidautina marinuotas)
  • 1 mažas svogūnas
  • 250 g majonezo (arba graikiško jogurto)
  • 1 šaukštas garstyčių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių žolelių (pavyzdžiui, petražolių) papuošimui

Pasiruošimas:

1. Ingredientų paruošimas:

Pirmiausia, visus mėsos ir daržovių ingredientus reikia paruošti. Virkite jautieną su druska, kol ji bus minkšta. Po to, leiskite jai atvėsti ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 🥩

Virti bulves ir morkas reikia supjaustyti kubeliais, o šviežią papriką ir agurką – smulkiai. Svogūną taip pat reikia susmulkinti, kad jis būtų gerai išsisklaidęs mišrainėje.

2. Sumaišykite ingredientus:

Į didelį dubenį sudėkite visus paruoštus ingredientus: jautieną, bulves, morkas, žirnelius, papriką, agurką ir svogūną. Gerai sumaišykite viską, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

3. Padažo paruošimas:

Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą su garstyčiomis, druska ir pipirais. Pasakykite pagal savo skonį, ar reikia daugiau prieskonių. Šis padažas suteiks mišrainei švelnumo ir šiek tiek aštrumo.

4. Sumaišykite su padažu:

Esant ant visų ingredientų, užpilkite paruoštą padažą. Vėl gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai apdengti padažu. 🥙

5. Patiekite:

Mėsos mišrainė yra paruošta! Ją galite patiekti iš karto arba leisti pastovėti šaldytuve apie 30 minučių, kad skoniai geriau susigertų. Patiekite šaltai, papuošus šviežiomis žolelėmis. 🌿

Patarimai:

  • Jei norite, galite į mišrainę pridėti ir kitų daržovių, pavyzdžiui, kukurūzų ar avokadų.
  • Ši mišrainė puikiai tinka kaip užkandis ar garnyras prie mėsos patiekalų.
  • Jei nesate majonezo gerbėjai, galite naudoti jogurtą arba rikotą kaip alternatyvą.

Tikimės, kad šis mėsos mišrainės receptas jums patiks! Skanaus! 🍽️✨

Parašykite komentarą