mesos marinatas

6 marinatai minkštai ir sultingai mėsai orkaitėje

Marinuoti galite ne tik mėsą, skirtą kepsniams. Jei norite namuose paruošti minkštą jautieną, kiaulieną ar avieną, peržiūrėkite šiuos receptus.

Marinatai kiaulienai orkaitėje

1. Marinatas ant kefyro

Ingredientai

  • 1 svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 stiklinė kefyro;
  • 1 lauro lapas;
  • prieskonių, druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Paimkite visą kiaulienos sprandinės arba nugarinės gabalą (800 g), nuplaukite ir pabarstykite druska bei prieskoniais. Svogūną supjaustykite stambiais žiedais, česnaką susmulkinkite. Į mėsą supilkite kefyrą, sumaišykite su česnakais ir svogūnais, įdėkite lauro lapą.

Mėsą su marinatu padėkite į šaldytuvą. Po 1-2 valandų suvyniokite į foliją ir kepkite 40-50 minučių.

2. Marinatas su bazilikais

Ingredientai

  • 1 ryšulėlis šviežių bazilikų;
  • ½ ryšulėlio petražolių;
  • 1 svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • ½ arbatinio šaukštelio cukraus;
  • maltų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Bazilikus, petražoles, svogūnus ir česnakus sumaišykite blenderiu. Supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos, cukraus ir pipirų, dar kartą sumaišykite.

Nuplaukite 600 g kiaulienos ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Užpilkite marinatu, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve nuo 3 iki 12 valandų.

Kepkite 1 valandą 190 laipsnių temperatūroje.

Jautienos marinatai orkaitėje

3. Marinatas su terijakio padažu

Ingredientai

  • ½ puodelio jautienos sultinio;
  • ½ puodelio terijakio padažo;
  • ½ arbatinio šaukštelio bet kokio aštraus padažo;
  • ¼ puodelio rafinuoto augalinio aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 3 skiltelės česnako.

Gaminimas

Užtrauktuko maišelyje sumaišykite sultinį, terijakio ir aštrų padažą. Įpilkite aliejaus ir smulkiai supjaustytų svogūnų bei česnakų.

Į maišelį įdėkite visą jautienos nugarinės gabalą (2 kg), užriškite ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Pasiųskite paketą į šaldytuvą 8 valandoms.

Po to, kai mėsa bus marinuota, kepkite ją ant grotelių arba ant skardos orkaitėje 2 valandas 180 laipsnių temperatūroje.

4. Marinatas su garstyčiomis ir medumi

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 5 šaukštai sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus;
  • 2 šaukštai ryžių acto;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių.

Gaminimas

Sumaišykite aliejų, sojų padažą ir medų. Supilkite ryžių actą, sudėkite susmulkintą česnaką ir šaukštą garstyčių.

Supjaustykite 500 g jautienos plonais griežinėliais, užpilkite marinatu ir palikite 30-40 min. Tada mėsą šiek tiek apkepkite keptuvėje, kad išliktų sultinga. Sudėkite į kepimo indą, sudėkite keptas daržoves, užpilkite marinatu ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Orkaitėje kepamos ėrienos marinatai

5. Marinatas su čiobreliais ir sojų padažu

Ingredientai

  • 3 šaukštai sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas balzaminio acto;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Stikliniame dubenyje sumaišykite sojų padažą, balzaminį actą, čiobrelius, česnaką ir pipirus. Į marinatą sudėkite du avienos kumpio kepsnius, uždenkite maistine plėvele. Padėkite mėsą į šaldytuvą.

Po 2 valandų suvyniokite mėsą į foliją ir 40 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180-200 laipsnių.

6. Marinatas su imbieru ir jogurtu

Ingredientai

  • 1 citrinos;
  • 2 cm imbiero šaknies;
  • 250 ml jogurto be užpildų ;
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendros;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos;
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas

Iš citrinos pašalinkite žievelę ir išspauskite sultis. Imbierą nulupkite, sutarkuokite. Sumaišykite imbierą ir citriną su jogurtu, įberkite kalendros ir susmulkinto česnako. Marinatą pasūdykite ir pagardinkite pipirų mišiniu.

Nuplaukite ir nusausinkite 1 ½ kg ėriuko koją, patepkite marinatu. Marinuoti ėrieną galite nuo 3 iki 12 valandų.

Tuomet įdėkite mėsą į kulinarinę rankovę, padarykite kelias įpjovas. Kepkite 2 valandas iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Parašykite komentarą