ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ SALOTOS
Tokios šviežių daržovių salotos kaip garnyras labai tinka prie mėsos, vištienos ar kalakutienos, žuvies patiekalų, taip pat pusryčiams, pavyzdžiui, prie įvairių košių, makaronų, omletų ir pan. Jas tikrai galės pasigaminti kiekvienas! 🙂
Ingredientai
- Alyvuogių aliejaus: 2-3 valgomieji šaukštai
- šviežiai spaustų citrinos sulčių: 1 valgomasis šaukštas
- medaus: 1 arbatinis šaukštelis (nebūtina)
- 1 valgomasis šaukštas: 1 valgomasis šaukštas
- jūros druskos: žiupsnelis
- aisbergo salotos: trečdalis-ketvirtadalis laiškinių svogūnų (galite gaminti ir be jų)
- jaunos cukinijos : 1 nedidelė
- gerai prinokusių pomidorų : keletas
- krapų
- trumpavaisiai agurkai : 2
- raudonųjų svogūnų: 0,5 (arba 2 skiltelės česnako)
- maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
Recepto paruošimas
- Pirmiausia nuplaukite daržoves. Leiskite vandeniui nutekėti ir šiek tiek nusausinkite.
- Tada suplėšykite salotų lapus, kitas daržoves supjaustykite peiliu.
- Sudėkite į gilų dubenį. Pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite citrinos sultimis ir aliejumi. Gerai išmaišykite. Tai viskas. Galite paragauti!
Rekomendacija: Galite rasti daugiau daržovių salotų receptų: Daržovių salotos.