ŽIEDINIAI KOPŪSTAI, KEPTI KEPTUVĖJE SU KIAUŠINIU
Skubiai, iš paprastų produktų, skaniai, kiekvienai dienai. Kalafiorai, kepti keptuvėje su kiaušiniu, patiekiami ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip garnyras prie mėsos, vištienos. Jį labai lengva paruošti, jis gaunasi švelnus ir skanus!
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Žiediniai kopūstai – 500 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Sviestas – 30 g
- Druska – pagal skonį
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip kepti žiedinius kopūstus keptuvėje? Paruoškite maistą. Imkite kiaušinių skaičių, priklausomai nuo galvos dydžio. Arba nuo patiekalo paskirties. Pusryčiams galite turėti daugiau. Jei kopūstai bus patiekiami kaip garnyras, galite išsiversti su vienu kiaušiniu. Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Kopūstus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Galite net trumpam pamirkyti vandenyje. Išardykite kopūsto galvą į žiedynus. Tai paprasta: apverskite kopūstą aukštyn kojomis ir vieną po kitos nupjaukite mažas galvutes. Jei žiedynas per didelis, supjaustykite jį į kelias dalis.
- Dideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite jį. Į puodą sudėkite supjaustytus kopūstus, vėl užvirinkite vandenį. Kopūstus virkite apie 10 minučių.
- Išvirusius kopūstus nusausinkite į sietelį. Nusunkite vandenį ir leiskite kopūstams šiek tiek apdžiūti. Drėgmės perteklius trukdys kepti.
- Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite ją. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Vietoj jo galite naudoti ghi, riebalus ar daržoves, kurių dūmingumas yra aukštas (rafinuotas saulėgrąžų, alyvuogių ar vynuogių veisles).
- Į keptuvę sudėkite žiedinius kopūstus. Apkepkite gabalėlius, atsargiai juos maišydami, stengdamiesi nepažeisti švelnaus minkštimo. Kopūstus troškinkite apie 5 minutes arba kol lengvai paruduos.
- Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai paplakite juos šakute, kad trynys ir baltymas gerai susimaišytų. Kiaušinių mišinį supilkite į keptuvę ant kopūstų. Stiprinkite ugnį.
- Kiaušinių mišinį energingai įmaišykite į kopūstus, kad viskas greitai iškeptų, kaip kiaušinienė. Kuo greičiau tai įvyks, tuo kiaušiniai bus minkštesni. Pabandykite patiekalą pasūdyti. Jei reikia, sūdykite daugiau. Kepti žiediniai kopūstai paruošti! Patiekite patiekalą karštą. Galite pabarstyti šviežiomis smulkintomis žolelėmis. Gero apetito!
Kepdami tokius kopūstus galite papildyti sūriu – pabarstykite jį ant viršaus pačioje pabaigoje arba įmaišykite tarkuoto sūrio į kiaušinius.
Virtus kopūstus galite sudėti į plaktus kiaušinius ir tada pakepinti dideliame kiekyje aliejaus, gausite kažką panašaus į tešlą. Tačiau tai jau kaloringesnis variantas.