Mėsos „laiveliai“ su pesto ir sūriu Receptas


Ingredientai:

  • 400 g maltos mėsos (kiaulienos ir jautienos mišinys)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai džiūvėtų duonos
  • 1 šaukštas pesto padažo 🌿
  • 100 g tarkuoto sūrio (pavyzdžiui, mozzarella ar čederio) 🧀
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Šviežių žolelių (petražolių arba baziliko) papuošimui

Paruošimo etapas:

1. Mėsos masės paruošimas

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Juos galite apskrudinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kad sumažėtų aštrumas ir suteiktų malonų skonį.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, česnaką, kiaušinį, džiūvėsius, pesto padažą ir pagal skonį druską bei pipirus.
  3. Gerai išminkykite masę, kad visi ingredientai gerai susijungtų ir gautumėte vientisą masę.

2. Formavimas ir kepimas

  1. Iš paruoštos mėsos masės suformuokite „laivelius“. Tai galima padaryti su rankomis, suformuojant nedidelius ovalo formos gabaliukus ir šiek tiek iškasant vidurį, kad gautumėte „laivelių“ efektą.
  2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir kepkite „laivelius“ iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos (apie 5-7 minutes iš kiekvienos pusės).

3. Sūrio pridėjimas

  1. Kai „laiveliai“ bus beveik iškepę, ant jų uždėkite tarkuotą sūrį ir uždenkite keptuvę, kad sūris ištirptų. Kepkite dar 2-3 minutes.
  2. Patikrinkite, ar mėsa yra visiškai iškepusi – viduje ji neturėtų būti rausva.

4. Patiekimas

  1. Perkelkite paruoštus „laivelius“ ant lėkštės ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
  2. Patiekite karštus, kaip užkandį ar pagrindinį patiekalą. Puikiai tinka su šviežiais salotomis ar traškia duona. 😊

Skanaus!

Parašykite komentarą