Ingredientai:
- 400 g maltos mėsos (kiaulienos ir jautienos mišinys)
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai džiūvėtų duonos
- 1 šaukštas pesto padažo 🌿
- 100 g tarkuoto sūrio (pavyzdžiui, mozzarella ar čederio) 🧀
- Druskos, pipirų pagal skonį
- Šviežių žolelių (petražolių arba baziliko) papuošimui
Paruošimo etapas:
1. Mėsos masės paruošimas
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Juos galite apskrudinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kad sumažėtų aštrumas ir suteiktų malonų skonį.
- Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūnus, česnaką, kiaušinį, džiūvėsius, pesto padažą ir pagal skonį druską bei pipirus.
- Gerai išminkykite masę, kad visi ingredientai gerai susijungtų ir gautumėte vientisą masę.
2. Formavimas ir kepimas
- Iš paruoštos mėsos masės suformuokite „laivelius“. Tai galima padaryti su rankomis, suformuojant nedidelius ovalo formos gabaliukus ir šiek tiek iškasant vidurį, kad gautumėte „laivelių“ efektą.
- Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir kepkite „laivelius“ iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos (apie 5-7 minutes iš kiekvienos pusės).
3. Sūrio pridėjimas
- Kai „laiveliai“ bus beveik iškepę, ant jų uždėkite tarkuotą sūrį ir uždenkite keptuvę, kad sūris ištirptų. Kepkite dar 2-3 minutes.
- Patikrinkite, ar mėsa yra visiškai iškepusi – viduje ji neturėtų būti rausva.
4. Patiekimas
- Perkelkite paruoštus „laivelius“ ant lėkštės ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
- Patiekite karštus, kaip užkandį ar pagrindinį patiekalą. Puikiai tinka su šviežiais salotomis ar traškia duona. 😊
Skanaus!