Berlyniečiai Receptas


Berlyniečiai – tradiciniai Vokietijos skanėstai

Įvadas

Berlyniečiai – tai viena iš populiariausių Vokietijos gėrybių, kurios yra kalno formos pyragėliai, dažniausiai užpildyti šokoladiniu kremu arba kita saldia įdaru. Šis receptas puikiai tinka šventėms, šeimos susibūrimams ar tiesiog kasdieniam pasimėgavimui 🥳. Pasiruošimas užtrunka, tačiau rezultatai tikrai verti pastangų!

Reikalingos sudedamosios dalys:

  • 250 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 10 g šviežių mielių
  • 1 kiaušinis 🥚
  • 50 g sviesto (ištirpinto)
  • 1,5 dl pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • 200 g šokoladinio kremo (arba jūsų mėgstamos uogienės)
  • Pudra cukraus papuošimui 🍩

Instrukcijos:

1. Mielių paruošimas:

Pradėkite nuo mielių paruošimo. Šiltame piene ištirpinkite mieles ir 1 šaukštelį cukraus. Leiskite jam pastovėti apie 10 minučių, kol mielės pradės putoti. Šis procesas užtikrina, kad mielės yra aktyvios ir pasiruošusios kildinimui.

2. Tešlos paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, likusį cukrų, druską, kiaušinį, ištirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Kai mielės bus paruoštos, įmaišykite jas į miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Minkykite tešlą apie 10 min., kol ji taps glotni ir elastinga. Jei tešla pernelyg lipni, pridėkite šiek tiek daugiau miltų.

3. Tešlos kildinimas:

Padėkite tešlą į dubenį, uždenkite šaltu drėgnu rankšluosčiu ir leiskite jai kildintis šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol ji padvigubės.

4. Formavimas:

Pasibaigus kildinimo laikui, išminkykite tešlą, kol ji taps vienalyte. Padalinkite tešlą į 10-12 vienodų dalių. Kiekvieną dalį suformuokite į rutulį, viduryje padarykite nedidelę ertmę ir įdėkite šiek tiek šokoladinio kremo. Sandariai uždarykite kiekvieną pyragėlį ir formuokite jį atgal į rutulį.

5. Antras kildinimas:

Įdėkite pyragėlius ant kepimo skardos, uždenkite juos rankšluosčiu ir leiskite dar kartą kildintis apie 30 minučių.

6. Kepimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kiekvieną pyragėlį kepkite apie 15-20 minučių, kol jie bus auksinės spalvos. Leiskite jiems atvėsti ant grotelių.

7. Papuošimas:

Prieš patiekiant, apibarstykite berlyniečius pudra cukraus. Tai suteiks jiems dar užburiančio grožio ✨.

8. Patiekimas:

Pateikite berlyniečius su kava ar arbata. Jie bus puikus desertas kiekvienai progai! ☕🍰

Išvada

Berlyniečiai – tai ne tik skanūs, bet ir labai prašmatnūs pyragėliai, kurie įneš šiek tiek Vokietijos kultūros į jūsų namus. Tikiuosi, kad mėgausitės šiuo receptu ir su savo artimaisiais dalinsitės šiuo gardžiu skanėstu!

Parašykite komentarą