Kvietinė duona su alyvuogėmis ir sūriu Receptas


Kvietinė duona su alyvuogėmis ir sūriu

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 300 ml šilto vandens
  • 100 g pjaustytų juodųjų alyvuogių 🫒
  • 150 g tarkuoto sūrio (pvz., fetos, parmezano ar čederio) 🧀
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • šviežių žolelių (pvz., rozmarino arba čiobrelio) pagal skonį 🌱

Paruošimas:

1. Mielių paruošimas


1. Pradėkite nuo mielių aktyvinimo. Į mažą dubenį įpilkite šiltą vandenį, įberkite cukrų ir sausas mieles, gerai išmaišykite ir palikite 10-15 minučių, kol mielės pradės putoti. 🥄

2. Tešlos paruošimas


2. Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus ir druską. Padarykite viduryje duobutę, į kurią supilkite aktyvuotas mieles ir alyvuogių aliejų. 👩‍🍳

3. Pradėkite maišyti ingredients su šaukštu, kol formuosis tešla. Tada persikėlkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps glotni ir elastinga.

3. Alyvuogių ir sūrio pridėjimas


4. Kai tešla paruošta, į ją įmaišykite pjaustytas alyvuoges, tarkuotą sūrį ir smulkintas žoleles. Gerai išminkykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

4. Kylimo procesas


5. Iš tešlos suformuokite rutulį ir padėkite į lengvai aliejumi pateptą dubenį. Uždengite drėgnu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandoms, kol tešla padvigubės. 🌞

5. Formavimas ir kepimas


6. Kai tešla pakils, išimkite ją iš dubens ir lengvai minkykite, kad išleistumėte orą. Forma padarykite norimos formos (pvz., batono ar apvalios duonos), ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

7. Uždengite rankšluosčiu ir palikite dar 30 minučių pakilti. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. 🔥

8. Prieš kepant, galite šiek tiek patepti tešlą alyvuogių aliejumi ir pabarstyti sesamaus sėklomis ar druska.

9. Kepkite 25-30 minučių, kol duona taps auksinės spalvos ir skambės tuščiai, kai paspausite ją iš apačios.

6. Patiekimas


10. Išimkite duoną iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių. Pjaustykite ją ir patiekite su mėgstamais pagardais, gali būti tinka ir alyvuogių aliejus su balzamiko actu. 🍞

Bon appétit! 🥳

Parašykite komentarą