Mėsos kukuliai tirštame pikantiškame padaže
Šis receptas puikiai tinka norint nustebinti savo artimuosius skaniu ir sotiniu patiekalu. Mėsos kukuliai tirštame pikantiškame padaže patiks kiekvienam, o jų gamyba nesukels daug vargo. 🍽️
Ingredientai
- Mėsos kukuliams:
- 500 g malto jautienos (arba kiaulienos) 🍖
- 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 2 česnako skiltelės, sumaltos
- 1 kiaušinis
- 50 g džiūvėsėlių
- 1 šaukštas petražolių (šviežių arba džiovintų)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Padažui:
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 🫒
- 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
- 1 raudona paprika, smulkiai supjaustyta
- 400 g pomidorų konservų (smulkintų arba trupinių)
- 1 šaukštas pomidorų trupinių
- 1 šaukštelis cukraus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 arbatinis šaukštelis raudonų paprika miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto baziliko
- Šiek tiek šviežių petražolių papuošti
Paruošimo eiga
1. Mėsos kukulių paruošimas:
- Į didelį dubenį sudėkite maltą mėsą, smulkintą svogūną, česnaką, kiaušinį, džiūvėsėlius, petražoles, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė masė.
- Formuokite mažus kukulius (apie 3-4 cm skersmens) ir dėkite juos ant lėkštės.
2. Kukulių kepti:
- Į didelę keptuvę supilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies.
- Į keptuvę dėkite mėsos kukulius ir kepkite juos, kol gražiai apskrus iš visų pusių (apie 8-10 minučių). Atidėkite kukulius į šoną, kad vėliau panaudotumėte juos padaže.
3. Padažo paruošimas:
- Toje pačioje keptuvėje, kur kepote kukulius, įpilkite šiek tiek aliejaus, jei reikia, ir įdėkite smulkintą svogūną. Kepkite jį 3-4 minutes, kol suminkštės.
- Pridėkite smulkintą česnaką ir papriką. Kepkite dar 2-3 minutes, kol daržovės taps minkštos.
- Į keptuvę supilkite pomidorus iš konservų, pridėkite pomidorų trupinius, cukrų, druską, pipirus, raudonų paprika miltelius ir baziliką. Viską gerai išmaišykite.
4. Kukulių pridėjimas:
- Į padažą suberkite mėsos kukulius ir leiskite virti apie 15-20 minučių ant lengvos ugnies, kol padažas sutirštės ir kukuliai bus gerai perkepti.
5. Patiekimas:
- Patiekite mėsos kukulius ant lėkštės, užpilkite padažu ir papuoškite šviežiomis petražolėmis. 🌿
- Galite patiekti su makaronais arba ryžiais, kad dar labiau patobulintumėte šį patiekalą.
Skanaus! 😋