Mėsos kukuliai tirštame pikantiškame padaže


Mėsos kukuliai tirštame pikantiškame padaže

Šis receptas puikiai tinka norint nustebinti savo artimuosius skaniu ir sotiniu patiekalu. Mėsos kukuliai tirštame pikantiškame padaže patiks kiekvienam, o jų gamyba nesukels daug vargo. 🍽️

Ingredientai

  • Mėsos kukuliams:
    • 500 g malto jautienos (arba kiaulienos) 🍖
    • 1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas
    • 2 česnako skiltelės, sumaltos
    • 1 kiaušinis
    • 50 g džiūvėsėlių
    • 1 šaukštas petražolių (šviežių arba džiovintų)
    • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Padažui:
    • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 🫒
    • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
    • 2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
    • 1 raudona paprika, smulkiai supjaustyta
    • 400 g pomidorų konservų (smulkintų arba trupinių)
    • 1 šaukštas pomidorų trupinių
    • 1 šaukštelis cukraus
    • Druska ir pipirai pagal skonį
    • 1 arbatinis šaukštelis raudonų paprika miltelių
    • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto baziliko
    • Šiek tiek šviežių petražolių papuošti

Paruošimo eiga

1. Mėsos kukulių paruošimas:

  • Į didelį dubenį sudėkite maltą mėsą, smulkintą svogūną, česnaką, kiaušinį, džiūvėsėlius, petražoles, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė masė.
  • Formuokite mažus kukulius (apie 3-4 cm skersmens) ir dėkite juos ant lėkštės.

2. Kukulių kepti:

  • Į didelę keptuvę supilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies.
  • Į keptuvę dėkite mėsos kukulius ir kepkite juos, kol gražiai apskrus iš visų pusių (apie 8-10 minučių). Atidėkite kukulius į šoną, kad vėliau panaudotumėte juos padaže.

3. Padažo paruošimas:

  • Toje pačioje keptuvėje, kur kepote kukulius, įpilkite šiek tiek aliejaus, jei reikia, ir įdėkite smulkintą svogūną. Kepkite jį 3-4 minutes, kol suminkštės.
  • Pridėkite smulkintą česnaką ir papriką. Kepkite dar 2-3 minutes, kol daržovės taps minkštos.
  • Į keptuvę supilkite pomidorus iš konservų, pridėkite pomidorų trupinius, cukrų, druską, pipirus, raudonų paprika miltelius ir baziliką. Viską gerai išmaišykite.

4. Kukulių pridėjimas:

  • Į padažą suberkite mėsos kukulius ir leiskite virti apie 15-20 minučių ant lengvos ugnies, kol padažas sutirštės ir kukuliai bus gerai perkepti.

5. Patiekimas:

  • Patiekite mėsos kukulius ant lėkštės, užpilkite padažu ir papuoškite šviežiomis petražolėmis. 🌿
  • Galite patiekti su makaronais arba ryžiais, kad dar labiau patobulintumėte šį patiekalą.

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą