Mėsos kukuliai grietinės padaže Receptas


Mėsos kukuliai grietinės padaže

Šiandien gaminsime skanius ir sultingus mėsos kukulius grietinės padaže. Tai patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam saviruošai, tiek išskirtinėms progoms. Pasinerkime į kulinarinę kelionę! 🍽️

Ingredientai:

  • 500 g malto mėsos (jautiena arba kiauliena) 🥩
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas 🧅
  • 1 kiaušinis 🥚
  • 100 g duonos arba kukurūzų miltų
  • 2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos 🧄
  • Šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų 🌿
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • 300 ml grietinės 🥛
  • 1 šaukštas aliejaus kepimui
  • 1 puodelis sultinio (daržovių ar mėsos) 🍲

Paruošimo etapas:

  1. Paruoškite kukulių masę: Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, smulkiai pjaustytą svogūną, kiaušinį, duonos trupinius arba kukurūzų miltus, smulkintą česnaką, petražoles, druską ir pipirus. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kol masė taps homogeniška.
  2. Formuokite kukulius: Su drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukulius (apie 3-4 cm skersmens) ir dėkite juos ant lėkštės. Šis žingsnis padės užtikrinti, kad kukuliai neprilips prie rankų.
  3. Kepkite kukulius: Į didelę keptuvę įkaitinkite aliejų, tada sudėkite paruoštus kukulius. Kepkite juos ant vidutinės kaitros, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos (apie 10-15 minučių). Kiekvieną kartą kukulius apverskite, kad jie tolygiai apskrustų.
  4. Paruoškite grietinės padažą: Kai kukuliai iškepę, į keptuvę su jais supilkite grietinę ir sultinį. Viską gerai išmaišykite, kad grietinė tolygiai padengtų kukulius. Leiskite troškintis ant mažos kaitros apie 5-10 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Patiekimas: Patiekite kukulius karštus, užpilant grietinės padažu. Šis patiekalas puikiai dera su bulvėmis, makaronais ar šviežių daržovių salotomis. 🌽🥗

Tikimės, kad šis receptas suteiks jums džiaugsmo ir skanaus! Skanaus! 😋

Parašykite komentarą