Meringe roladas su varškės kremu – nuostabus desertas bet kokiam šventiniam stalui. Ruladą pagaminti nėra sunku, tačiau reikia laikytis tam tikrų taisyklių ir niuansų. Kepimo pergamentas turi būti geros kokybės, kiaušiniai turi būti švieži, baltymai turi būti pasverti ant svarstyklių ir išplakti iki norimos tekstūros. Kepinys būna labai skanus, minkštas, tirpstantis burnoje ir gana saldus. Norint, kad saldumas būtų mažesnis, geriau pasigaminti varškės kremą, o į suktinuką įmaišyti rūgščių uogų (aš turėjau šaldytų raudonųjų serbentų). Būtinai paragaukite, tai puikus desertas mėgstantiems saldumynus!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti meringue suktinuką su varškės kremu, reikės:
- Beformis pyragas:
- Atšaldyti žali kiaušinių baltymai – 100 g;
- cukraus granulių (arba cukraus pudros) – 150 g;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- kukurūzų krakmolo – 1 valgomasis šaukštas;
- susmulkinti graikiniai riešutai – 2-3 šaukštai.
- Kremui:
- minkštas varškės sūris (ėmiau turguje parduodamą varškę) – 150 g;
- 20 proc. riebumo grietinė – 2 šaukštai;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- vanilinio cukraus – 0,5 paketėlio;
- rūgščių uogų (naudojau šaldytus raudonuosius serbentus) – 2-3 šaukštai;
- bet kokios uogienės (aš naudojau aviečių uogienę) – 2 šaukštai.
Virimo procedūra
- Pasverkite atvėsusius kiaušinių baltymus, maždaug 100 g (reikia maždaug 3 C1 kiaušinių). Atskirkite baltymus nuo trynių, reikia būti atsargiems, jei į baltymus pateks nors lašelis trynio, bezė nepavyks.
- Kiaušinių baltymus sudėkite į pakankamai didelį ir visiškai sausą dubenį ir plakite mikseriu, kol susidarys sodrios putos (2-3 min.).
- Į baltymus palaipsniui dideliu greičiu plakdami suberkite smulkųjį cukrų (arba cukraus pudrą). Kai baltymai bus pakankamai standūs, kad laikytųsi kartu, supilkite citrinos sultis ir toliau plakite, kol taps standūs ir standūs. Iš viso plakite apie 4-5 minutes. Tada į plaktus baltymus įmaišykite kukurūzų krakmolą (naudodami mažo greičio maišytuvą) (geriausiai tinka kukurūzų krakmolas).
- Kepimo skardą išklokite labai geros kokybės pergamento lakštu, ištepkite kiaušinio baltymo mišiniu ir išsklaidykite jį į maždaug 1 cm storio stačiakampį. Torto dydis – 27 cm x 24 cm.
- Ant viršaus pabarstykite beeringą smulkintais graikiniais riešutais.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, įdėkite į ją bemielę skardą, uždarykite dureles ir iškart sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių. Neatidarydami durelių kepkite 30 minučių.
- Paruoštą meringą išverskite ant kito pergamento lakšto ir atsargiai nulupkite pergamentą nuo meringos. Tai lengva padaryti, jei naudojate geros kokybės popierių. Leiskite tortui šiek tiek atvėsti, o kol paruošite kremą, į varškę suberkite cukrų, grietinę ir vanilinį cukrų.
- Varškę su grietine ir cukrumi plakite panardinamuoju maišytuvu iki kreminės konsistencijos.
- Šiek tiek pašildytą pyragą aptepkite kremu, ant krašto (horizontaliai) išdėliokite serbentus (jų nereikia atitirpinti), jei norite, pyragą taip pat galite aptepti neriebia uogiene (kaip nuotraukoje).
- Atsargiai susukite vyniotinį, padėdami pergamentiniu popieriumi. Žinoma, jį iškočioti nėra taip lengva kaip sausainį, tačiau tai įmanoma.
- Suvyniokite vyniotinį į tą patį pergamentą ir įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Tuomet sudėkite merės suktinuką su varškės kremu į lėkštę ir papuoškite uogomis.
- Į stalą galima patiekti labai skanų ir švelnų beeringos suktinuką, pagamintą iš varškės kremo. Šį desertą pjaustykite aštriu karštu peiliu. Gero apetito!