Mėlynių kisielius pagal šį receptą būna gražios tamsios bordo spalvos, turtingo skonio ir vidutinio tirštumo. Sutrinkite uogas, išvirkite ir sumaišykite su krakmolu – viskas paruošta! „Kissel” maloniai sušildys, kai karšta, arba atgaivins, kai šalta.
Ingredientai Mėlynių bučinys (6 porcijoms)
Šviežios mėlynės – 300 g
Cukrus – 180 gr
Bulvių krakmolas – 35 g (2 valgomieji šaukštai)
Vanduo – 1,5 l
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasBilberry kissel
Recepto nuotrauka: Mėlynių bučinys – 1 žingsnis
Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
Nulupkite uogas – pašalinkite visas nuosėdas ir likučius. Mėlynes kruopščiai nuplaukite, nusunkite ir leiskite vandeniui visiškai nutekėti.
Recepto nuotrauka: Mėlynių bučinys – 2 žingsnis.
Dubenyje mėlynes sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Mėlynių bučinys – 3 žingsnis
Mėlynių tyrę supilkite į puodą sunkiu dugnu. Į sutrintas mėlynes įpilkite 1,4 l vandens (palikite 100 ml).
Įkaitinkite puodą ant vidutinės ugnies.
Recepto nuotrauka: Mėlynių bučinys – 4 žingsnis.
Užvirinkite vandenį ir mėlynes. Suberkite cukrų, išmaišykite ir ant didelės ugnies virkite 2 minutes.
(Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį.)
Recepto nuotrauka: Mėlynių bučinys – 5 žingsnis
Įmaišykite likusį šaltą vandenį (100 ml) iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Mėlynių bučinys – 6 žingsnis.
Į uogas supilkite krakmolingą vandenį, greitai maišydami plona srovele, kad nesusidarytų gumuliukų. Nuolat maišydami užvirinkite kisielių. Sumažinkite ugnį ir troškinkite kisielių 1-2 minutes.
Tada nukelkite puodą nuo ugnies. Leiskite kisieliui atvėsti.
Recepto nuotrauka: Mėlynių kisielius – 7 žingsnis.
Mėlynių bučinys paruoštas.
Paduokite gėrimą ant stalo.
Recepto nuotraukos: Mėlynių bučinys – žingsnis Nr. 8.
Gero apetito!